40+ Rangkuman Contoh Artikel Bahasa Sunda Berbagai Tema Lengkap!

Sebelum kita menuliskan artikel ke dalam bentuk bahasa sunda, sebaiknya kita tidak menggunakan bahasa sunda yang agak terlalu kasar. Karena seperti yang kita tahu, pengartian serta arti dalam bentuk bahasa sunda itu banyak sekali.

Dalam situs atau blog basasunda.com ini sendiri, sebenarnya sudah saya tuliskan beberapa contoh artikel dalam bentuk bahasa sunda sebelumnya. Kamu bisa melihatnya langsung di menu navigasi pada blog ini dalam kategori artikel sunda.

Memang tidak terlalu banyak, dan mungkin saja artikel yang akan kamu buat berbeda judulnya dengan yang ada di blog ini. Misalnya artikel bahasa sunda tentang berita, kesehatan, artikel sunda tentang lingkungan hidup, artikel sunda tentang pendidikan, budaya, dan lain sebagainya.

Rangkuman Contoh Artikel Bahasa Sunda Berbagai Tema

Kumpulan Dan Rangkuman Contoh Artikel Dalam Bentuk Bahasa Sunda Berbagai tema Lengkap

Nah dibawah ini sengaja saya rangkum beberapa artikel yang sudah diposting di blog ini, untuk memudahkan saja serta agar lebih cepat menemukan sebuah referensi artikel dalam bentuk bahasa sunda, baiklah berikut adalah rangkuman artikelnya.

TEMA TEKNOLOGI

Dibawah ini merupakan sebuah contoh artikel bahasa sunda tentang teknologi, baik itu yang berhubungan dengan informasi, hasil teknologi, dan teknologi terdahulu yang digunakan, yang akan dituliskan kedalam bentuk basa sunda yang sudah saya rangkum menjadi beberapa artikel.

Mangpaat Teknologi dina kahirupan


Ari Teknologi informasi dina mangsa kiwari teh geus jadi pangabutuh nu moal bisa dipisahkeun dina kahirupan masarakat di kota atawa di desa. Lain ngan ukur jalma nu boga kapentingan husus di widang bisnis atawa urusan penting sejena, tapi barudak sakola oge geus diwanohkeun jeung eta teknologi, nu dipiharep sangkan bisa ngigelan jaman teu katinggaleun kalindes ku wanci nu beuki maju.

Sumebarna teknologi bisa mawa pangaruh nu hade jeung bisa nimbulkeun pangaruh nu goreng, hal eta gumantung ka jalma nu ngagunakeun teknologina. Rupa-rupa tina wujud hasil teknologi contona diantarana bae komputer, laptop, smartphone, jeung sejenna, di lingkungan barudak sakola eta tilu ngaran teh geus teu aheng deui.

Lantaran eta barang geus jadi pangabutuh anu teu saeutik meakeun waktu jeung waragad, temahna bisa ngalantarankeun barudak sakola poho kana waktu nu utama keur diajar, tepi teu sakabehna kitu aya oge nu ngamanpaatkeun eta teknologi keur kaperluan diajar di sakolana.

Kaparigelan nonoman dina ngakolakeun eta teknologi kawilang nyongcolang upamana seug lamun dibandingkeun jeung kolot-kolotna. Tapi dumasar kana hal eta, kolot barudak kudu taliti tur surti dina nalingakeun ketakna barudak ulah nepika salah lengkah tur pamolah, ku alatan teknologi anu salah ngalarapkeunanana.

Teu kurang ti welasan warnet nu ngadeg meh disaban tempat, warnet-warnet kasebut baris nedunan pangabutuh barudak sakolah pikeun kaperluan diajar atawa migawe tugas pikeun nu can ngabogaan komputer atawa leptop di imahna sorangan.

Teu saeutik balukar anu goreng ti informasi teknologi kiwari nu tumerapna ka rumaja, geus loba kajadiana anu kaalaman ku rumaja alatan internet misalna bae jadi malesna diajar, runtagna mah dijadikeun pintonan nu teu payus keur barudak, jual beli barang haram jeung lain sajabana.

Kahariwangan kolot kana alatan teknologi eta geus jadi alesan pikeun nalingakeun budakna sangkan teu jadi korban pangaruh gorengna teknologi, tapi manfaatna kawilang gede kacida pikeun kamajuan di sagala widang.

Komputer jeung sabangsana kacida pisan pentingna dina sagala widang, boh kusabab bisa ngarengsekeun urusan kalawan gancang tur rapih, ngawasa elmu komputer oge kacida diperlukeunana pikeun ngungkulan jaman kiwari jeung ngjawab tangtangan dina kahirupan.

 
Artikel Sanesna:

ARTIKEL BAHASA SUNDA KATEGORI UMUM

 
1. Kumaha carana jadi kaya pikeun cara islam?
2. Cara hirup bahagia, sukses pikeun ngajalankeun bisnis sorangan
3. Sisi Lain manfaat nguseup lauk dikulah pamancingan pikeun urang!

TEMA BERITA

TEMA KESEHATAN


Update: 5+ Karangan Artikel Tentang Corona atau Covid-19 Bahasa Sunda

TEMA LINGKUNGAN HIDUP

TEMA TENTANG BUDAYA

TEMA PENDIDIKAN

TEMA KESENIAN

TEMA SEJARAH

Nah itulah beberapa Kumpulan Dan Rangkuman Contoh Artikel Dalam Bentuk Bahasa Sunda yang bisa kamu buat, untuk artikel bahasa sunda lainya saya akan teruskan lain kali. Demikian semoga bisa bermanfat, dan terimakasih atas waktunya.

10 thoughts on “40+ Rangkuman Contoh Artikel Bahasa Sunda Berbagai Tema Lengkap!

    1. Kustian

      Seueur kang, tiasa di tingalian di kotak pencarian di handap, mun hayang leuwih babari mah.

      Reply
    1. Kustian

      Artikel nu mana, sabagian abdi aya hasil nang nyerat ti bahasa indo soalna

      Reply

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *