Artikel Kesehatan Kulit Tentang Masalah Jerawat Bahasa Sunda

Pada kesempatan kali ini saya akan mencoba membuat sebuah artikel yang berhubungan dengan kesehatan, terutama kesehatan kulit yakni tentang masalah jerawat dan cara pencegahannya dengan menggunakan bahasa sunda.

Baca juga: Artikel Sunda Tentang 7 Manfaat “NYEKER” Untuk Kesehatan

Dalam membuat artikel ini tentu saja yang perlu kita perhatikan adalah bahan materi yang cukup serta memperhatikan rangkaian dari kata-katanya, dan artikel ini mungkin saja masih jauh dari kata sempurna. Oke, yuk langsung saja kita simak contoh artikelnya dibawah ini.

Jerawat memang merupakan masalah yang umum dialami oleh kaum remaja, terutama mereka yang sedang masa pubertas. Oleh karena itu saya berinisiatif untuk membuat artikel ini kedalam bentuk basa sunda.

Berikut adalah contoh artikel mengenai kesehatan wajah atau kecantikan dalam bahasa sunda yang biasa dialami oleh para remaja yaitu tentang masalah jerawat, berikut adalah artikel selengkapnya.

Artikel Tentang Kecantikan Kesehatan Kulit dan Jerawat Bahasa Sunda

Artikel Kesehatan Kulit Tentang Masalah Jerawat Bahasa Sunda

 

Éwaten (Jarawat) di Kalangan Rumaja

Jarawat nya éta mangrupakeun masalah nu sering dialaman ku para rumaja. Tina hasil panalungtikan dituturkeun yén salah sahiji paktor timbulna jarawat téh nya éta ti pangaruh parobahan hormonal nu umum dialaman ku para rumaja, terutama maranéhna nu keur mejeh mejehna baleg ka lawan jenis (pubertas).

Kadang rumaja sarta jarawat téh jadi dua hal anu teu bisa dipisahkeun. Jarawat atawa éwateun macenghul tina paktor parobahan hormon nu meroduksi sebum, nya éta minyak anu kaluar ti kulit raray. Jadi, lamun pacampur jeung kotoran nu aya di kulit, éta bisa nyumbat tina pori-pori kulit.

Nah, kotoran anu kajebak ieu téh nu nimbulkeun inpéksi anu disebabkeun ku baktéri, akibatna timbul tonjolan nu ku urang sebut éta jerawat atawa ku urang sunda mah sok disebut ogé éwateun.

Cara Ngaleungitkeun Jeung Nyegah Jarawat

 

Supaya urang kacegah ti masalah jarawat sarta nyegah jarawat nu anyar, ku kituna urang kudu ngurangan produksi minyak nu aya dikulit raray, ku cara rajin ngabersihkeun kulit jeung ngagunakeun produk anti jarawat, tapi kahadé ulah kaseringan teuing sabab éta bisa nyebabkeun dehidrasi kana kulit.

Lamun nurutkeun maké cara tradisional, jarawat bisa ditungkulan ku cara ngagunakeun jeruk nipis, ku cara dioleskeun kana kulit raray. Jeruk nipis bisa ngurangan lemak dina kulit. Salain kitu, jeruk nipis ogé bisa jadi sanyawa antioksidan anu bisa ngalawan inpéksi kulit.

Pamakéan masker tina daun gedang ogé bisa dicobaan eur ngabersihkeun kulit tina masalah jarawat, sakaligus bisa nyegah timbulna éwayeun anu anyar.

Salian ngobatan tiluar, urang ogé kudu ngonsumsi asupan gizi anu mahi, saperti sayur-sayuran jeung buah-buahan. Asupan gizi éta bisa ngabantuan rumaja tina ngurangan munculna éwateun nu anyar. Sabab, jarawat téh mangrupakeun bagian ti inpéksi di kulit raray, ku kituna inpeksi éta bisa dicegah, sala sahijina ku cara ningkatkeun daya tahan tubuh urang nya éta ngonsumsi nutrisi buah jeung sayuran.

Rumaja emang idéntik jeung jarawat, tapi lain hartina sakabeh rumaja boga masalah jarawat. Sabab, faktor katurunan ogé bisa mangaruhan timbulna jarawat. Éwateun salian bisa nyieun kurangna rasa percaya diri, kadang masalah ieu ogé bjaa ngurangan konséntrasi sarta kualitas tina diajar disakola.

Ku kituna dina ka’ayaan éwateun anu parah, kudu buru-buru diubaran ku antibiotik ku dokter spesialis kulit tuluy dilakukeun cara pencegahana supaya henteu aya deui masalah jarawat.

Tapi kudu diinget! Masalah rumaja jeung éwateun téh mangrupakeun masalah anu umum, anu teu kudu dipikiran kalawan daria teuing. Sabab, jarawat atawa éwateun téh bakalan cageur sorangan, nuturkeun parobahan hormon nu aya dijéro awak urang engkéna, nurutkeun nambahna umur.

 
Baca Juga: Mencegah Penyakit Malaria Pikeun Kasehatan Urang

Nah, demikian untuk contoh artikel mengenai jerawat dengan menggunakan bahasa sunda kali ini. Semoga dapat bermanfaat buat kamu, ataupun untuk sekedar bahan referensi tugas dalam membuatan artikel berbahasa sunda nantinya.


Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *