Contoh Artikel Tentang Menjaga Kesehatan Mata Bahasa Sunda

Artikel tentang kesehatan mata kali ini mungkin dapat kamu jadikan sebagai salah satu bahan referensi sarana pelajaran dalam penggunaan tutur bahasa sunda maupun untuk tugas muatan lokal basa sunda di sekolah. Nah, sedangkan untuk tema yang lainya, kamu dapat membacanya pada artikel dibawah ini.

Baca juga: Rangkuman contoh artikel bahasa sunda

Dalam menuliskan artikel tentang kesehatan seperti ini memang kita membutuhkan banyak sumber informasi sebagai bahan referensi dalam pembuatannya, sehingga kita harus benar-benar memilih dan memastikan informasi yang kita tulis tersebut benar adanya.

Artikel Sunda tentang kesehatan mata

Source: dinas kesehatan

Selain bermanfaat untuk memberikan informasi kepada para pembaca, artikel yang ditulis tersebut tentunya juga diharapkan dapat memberikan pemahaman yang baik kepada si penulis dan dapat diterapkan dalam kehidupan sehari-hari.

Berhubungan dengan kesehatan mata, belakangan ini memang banyak orang yang ketergantungan dengan yang namanya gadget, seperti laptop, komputer, maupun smarphone di dalam kehidupannya sehari-hari dimana dalam penggunaannya bisa berlama-lama yang membuat mata menjadi lelah.

Nah, kita tentunya sudah mengetahui bahwa sesuatu yang berlebihan itu tentunya tidak akan baik. Berikut langsung saja silahkan disimak artikel tentang kesehatan mata dalam bahasa sunda dibawah ini selengkapnya.

Baca juga: Artikel Karangan Bahasa Sunda Tentang Kesehatan 3 dan 4 Paragraf

Contoh Artikel Basa Sunda Tentang Menjaga Kesehatan Mata

Artikel tentang kesehatan mata bahasa sunda

Ngajaga Kaséhatan Mata


Mata mangrupakeun sala sahiji indera nu paling penting keur manusa. Ngajaga kaséhatan mata bisa ngahindarkeun urang tina resiko panyakit mata nepi ka lengitna tetempoan. Dihandap ieu aya sababaraha hal nu bisa urang lakukeun keur ngajaga kaséhatan mata urang.

Rutin mariksa ka dokter mata

Saban jalma, ti mimiti budak nepi ka kolot dianjurkeun pikeun mariksa mata ka dokter husus spesialis mata sahenteuna dua taun sakali. Ku rutina urang mariksa kaséhatan mata éta tangtu keur ngadétéksi masalah mimiti nu aya tina mata, kusabab panyakit nu tangtu, saperti diabetes jeung darah tinggi.

Malahan jalma nu umurna 40 taun kaluhur dianjurkeun mariksa kaséhatan mata unggal sataun sakali. Ieu pikeun nyegah panyakit mata nu aya silih patalina jeung nambahna umur, saperti degenerasi makula, glaukoma, jeung katarak. Sedengkeun murangkalih kudu dipariksa dua taun sakali, pikeun ngadeteksi gangguan atawa masalah nu bisa waé kajadian

Ngonsumsi Kadaharan Nu Bergizi

Panalungting nunjukeun yén kadaharan nu séhat nu ngabogaan macem-macem nutrisi saperti vitamin A, C jeung E, zinc, lutein, selenium, sarta asam lemak omega-3, bisa ngabantu nanggulangan kana masalah mata misalna katarak jeung degenerasi makula. Macem-macem nutrisi kasebut bisa dibeunangkeun tina ngonsumsi sayuran héjo, salmon, lauk, endog kacang-kacangan, jeung jeruk.

Ulah lila teuing Neteup Layar Éléktronik

Pateuteup layar komputer atawa smartphone lila teuing bisa nyebabkeun mata urang téréh capé. Gejalana bisa mangrupa nyeuri sirah, cangkeul beheung, nyeuri pundak jeung tonggong, mata asa karasa garing jeung kaku, hesé pokus lamun nempo kajauhan, sarta tetenjoanan jadi kabur.

Lamun urang gawé di hareup komputer sapanjang poé, usahakeun di unggal 20 menit sakali robah tetempoeun mata sajauh 6 meter salila 20 detik, keur ngurangan kategangan tina mata. Atawa bisa ogé ngistirahatkeun mata salila 15 menit unggal 2 jam sakali. Lamun mata geus karasa kaku, kudu mindeng ngedipkeun mata.

Maké Kacamata Hideung

Lain ukur kulit nu kudu dilindungan tina éfek bahaya sinar ultraviolet panon poé, tapi mata ogé kudu. Mata anu kacida sering kapapar sinar ultraviolet bisa ngakibatkeun panyakit katarak mata, degenerasi makula, kornea, jeung bahkeun kanker mata. Kusabab kitu, urang bisa ngakalana maké kacamata hideung pikeun nanggulangan tina paparan sinar UVA jeung UVB.

Ulah Ngaroko

Ngaroko bisa ningkatkeun resiko panyakit katarak, degenerasi makula, jeung karuksakan saraf optik nu bisa nyebabkeun kabutaan sarta ngaruksak retina. Ngaroko ogé bisa nyebakeun plak dina pembuluh darah jeung ngalemahkeun arteri, nu matak ningkatkeun resiko serangan jantung.

Rajin Olah raga

Panalungtikan ngungkabkeun yén olah raga bisa ngurangan tina resiko leungitna tetempoanan, ku akibat tekanan darah tinggi, diabetes, sarta kadar kolesterol nu luhur.

Cara ngajaga kaséhatan mata ogé bisa dilakukeun ku cara ulah ngantépkeun rupa-rupa masalah nu aya dina mata. Contona, lamun ngarasa mata keuna kokotor atawa kekebul geura kumbah ku cai bersih. Lamun mata karasa ateul atawa katempona bereum, ubaran ku obat tetes mata atawa komprés ku cai tiis.

Geuwat geura pariksaan ka doktér lamun masalah tina mata can bisa cager kénéh waé, atawa lamun mata karasa nyeuri, bengkak, sensitip ka cahya, saperti aya bintik hideung nu ngambang wanci tetempoan, atawa lamun urang ngalaman gangguan masalah tina tetempoan liana.

 
Baca Juga: Artikel Tentang kecantikan dan masalah Jerawat Bahasa Sunda

Nah, demikian untuk contoh artikel tentang menjaga kesehatan mata dengan menggunakan bahasa sunda kali ini. Artikel diatas dirangkum berdasarkan dari sumber informasi terpercaya.

Semoga kita semua lebih sadar akan pentingnya menjaga kesehatan mata kita, karena kesehatan merupakan anugerah tuhan yang harus kita syukuri dan harus menjaganya.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *