Artikel Basa Sunda Tentang Manfaat Tanaman dan Tumbuhan

By | Mei 3, 2019

Sudah lama rasanya tidak menuliskan artikel kedalam bahasa sunda. Nah, oleh karena itu saya hadirkan kembali deh, untuk sekedar menambahkan koleksi artikel basa sunda untuk inspirasi tulisan mu, agar tetap up to date. Hihii!

Membuat artikel dengan bahasa sunda tentang kesehatan seperti ini, selain untuk mengasah penulisan penggunaan bahasa sunda juga sebagai sarana wawasan pengetahuan akan manfaat apa saja yang baik bagi kesehatan tubuh kita.

Oleh sebab itulah, pada kesempatan kali ini penulis akan memberikan referensi artikel basa sunda mengenai manfaat tanaman atau tumbuhan yang berhubungan dengan kesehatan tubuh yaitu tentang khasiat koneng.

Konéng memang termasuk kedalam bumbu dapur, meskipun demikian konéng ini memang sangat dipercaya sebagai antioksidan yang dapat bermanfaat bagi kesehatan tubuh manusia.

Artikel Basa Sunda Khasiat Tanaman Konéng

Contoh artikel bahasa sunda tentang manfaat tanaman dan tumbuhan konéngg
Artikel basa sunda manfaat tanaman

Sebenarnya masih banyak manfaat dari konéng yang satu ini, namun dalam artikel ini saya hanya memberikan dua manfaat saja, agar atikel basa sundanya tidak terlalu kepanjangan. Berikut langsung saja simak contoh artikel sundanya.

Hasiat konéng (Kunyit, Curcuma, domestica, Val)


Tangtos sadayana ogé parantos uninga ari kana kunyit mah, margi tiap-tiap dapur biasana nyayagikeun. Sajabi kalebet kana bumbu dapur ogé sok rajeun dianggo lalab rumbah.

Kunyit nu biasana di sebut konéng téh saleresna mah seueur pisan hasiatna, upami di kedokteran atanapi farmasi mah kalebet golongan Antioksidan sareng antikarsiogenik anu hartosna tiasa ngaberesihan racun racun nu aya dina awak.Kumargi kitu, seueur pisan jamu anu nganggokeun kunyit Janten salah sawios bahanna. Diantawisna, kanggo ngubaran sababaraha panyakit, kayaning..

1. Ngirangan nyeri waktos Haid/Menstruasi

Bahan-bahanna:

Kunyit atawa konéng kirang langkung 2 sihung, daun seureuh 3 lembar, gambir sapotong.

Carana:

Bahan-bahan sadayana dihijikeun teras dibebek dugi ka lembut. Tambahkeun cai hérang kinten-kinten 2-3 sendok téh, teras di peres nganggo lawon anu lemes.

Tah, cai peresan tadi énggal dileueut. Peresan ieu tiasa ogé dileueut rutin sateuacanna waktos haid supaya dina waktosna teu aya gangguan. InsyaAllah.

2. Sakit Koneng/Lever.

Bahan-bahanna:

Konéng 2 sihung, cikur sasihung, bubuk bratawal 3 sendok téh, bawang beureum 2 sihung, daun kahitutan sakeupeul.

Carana:

Campurkeun sadayana bahah-bahan tadi teras dibebek dugi ka lembut. Teras diseduh ku cai haneut, sapertos ngadamel cai téh atanapi kopi.

Leueut 3 kali sadintenna, rutinkeun salami saminggu. Upami Leverna tos ‘akut’ rutinkeun salami sasasih. Insya Allah.

Nah sakitu waé sababaraha hasiat konéng anu tiasa ku urang mangpa’atkeun pikeun ngajagi kasehatan awak, salian éta ogé tangtos seuer kénéh nu lian mangpaat tina konéng ieu téh.

#Réngsé

Nah, mungkin sampai disitu saja dulu untuk contoh artikel dengan menggunakan bahasa sunda mengenai manfaat tanaman atau tumbuhan bagi kesehatan pada kesempatan kali ini, semoga bermanfaat untuk bahan referensi tugas sekolah mu.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *