BAHAYA NARKOBA

JUDUL : BAHAYA NARKOBA PIKEUN REMAJA

 

Lamun urang ngobrol ngeunaan pikeun bahayana narkoba? Saban dinten, tangtos wae urang sapopoe pastina seur pisan sasarengan sareng seueur jalmi. Komo deui kanggo pikeun umur remaja, saleresna emang kedah dilobakeun sering-sering ber-interaksi sareng seueur jalmi, kanggo ngalatih sikap sosialisasi.

Nanging naon jadina, lamun remaja jaman ayeuna loba anu ketagihan kana naon anu ngaranna narkoba? Narkoba sorangan singkatan tina narkotika, psikotropika, sarta obot-obatan anu dilarang. Seueur pisan conto tina narkoba ieu teh, contona misalna morphine, heroin, cocaine, ektasi, kokain, ganja atawa marijuana, shabu, sarta seueur keneh deui rupi na.

Bahyana narkoba

Sagala rupa conto narkoba anu disebatkeun di luhur, henteu kenging urang konsumsi, komo deui nepi katagihan. Larangan eta aya margi hiji alesan nana, salah sahijina nyaeta narkoba tiasa ngabahayakeun pikeun fisik urang.

Narkoba tiasa ngarusak jantung urang, sarta margi sipatna anu nyieun midamel urang jadi katagihan, narkoba lalaunan tiasa ngarusak sistem saraf pusat. Nanging henteu eureun di dinya, narkoba oge tiasa ngaganggu wartos urang ber-sosialiasi.

Efek samping tina narkoba :

Salain ngabahayakeun pikeun fisik sarta otak urang, narkoba oge tiasa midamel urang jadi sepertos anu disebatkeun dihandap ieu :

  • Tiasa nyieun sipat urang barubah tiap wartos
  • Sesah kanggo ngadenge nasehat ti kalot atawa guru
  • Jadi ka katutup sarta pinuh rahasia
  • Sering ngabohong sarta wani nyolong (margi peryogi artosna kanggo meser narkoba anu hargana mahal selangit)
  • Barobah jadi kaayaan sensitif sarta gampil kasinggung, emosian, sarta kadang henteu sopan
  • Ngabogaan kecurigaan anu sami ka sadaya jalmi, sesah percanten kana jalmi.
  • Jadi rada kedul, ku kituna otomatis prestasi diajarna jadi turun
  • Akal sehatna jadi tara kapake, ku kituna pikiran sarta kaputusan anu dicandak beuki henteu logis.

Wah, tetela seueur pisannya bahyana ti si narkoba ieu? Padahal di mangsa remaja, saban jalmi sakedahna tiasa maju jadi percaya diri, ngembangkeun sikap jujur, sarta nanggepan sagala rupa-rupi masalah ku sikap bijak. Nanging sadaya eta jadi sesah lamun hiji jalma atos ketagihan kana naon anu ngarana narkoba!Thanks__

sumber referensi: google.com
Baca juga, contoh artikel bahasa sunda tentang narkoba laina :

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *