Warta Sunda, 4 Daérah Anu Seueur di Pendakna Kosmetik Palsu!

Kosmetik mungkin saja identik dengan kaum hawa. Mirip-mirip dikit dengan kebutuhan pokok, menjadikan aneka kosmetik ini mudah ditemukan dimana-mana, dan ini pula yang menjadikanya marak dengan pemalsuan pada produk kosmetik.

Bagaimana tidak, saat ini saja sudah Rp 113 miliar lebih dari nilai total jumlah kosmetik ilégal yang berhasil disita BPOM dari operasi rutin yang dilakukannya. Dan produk kosmetik palsu tersebut banyak ditemukan dan beredar luas di pulau jawa, termasuk di jawa barat.
Contoh warta bahasa sunda tentang kosmetik kecantikan
Oleh karena itulah kita harus lebih berhati-hati dalam memilih dan membeli produk kosmetik. Sebab ini berhubungan dengan kesehatan dan kecantikan wajah, jangan sampai niat membeli kosmetik untuk mempercantik diri, eh.. malah dapat zonk! Masih untung tidak apa-apa, namun kalau ada efek sampingnya bagaimana?!

Sebab bahan-bahan kimia yang berbahaya ini bisa menyebabkan kelainan pada kulit, berikut beberapa contoh bahan berbahaya tersebut yang sering terkandung pada sebuah produk kosmetik palsu yang bisa mengancam kesehatan kulit wajah berdasarkan laporan dari badan pengawas obat dan makanan (BPOM).

Warta Bahasa Sunda Info Kesehatan Kulit Dan Kosmetik

Baiklah, langsung saja kita menuju ke artikel warta bahasa sunda di bawah ini untuk informasi selengkapnya mengenai berita seputar peredaran produk kosmetik palsu yang banyak ditemukan terutama di pulau jawa.

Warta Bahasa Sunda “4 Daérah Anu Seueur di Pendakna Kosmetik Palsu”

Wilujeung patepang deui sareng abdi, TIYAN dina warta anu badé di kapindangkeun ayeuna nya éta “4 daérah anu paling seueur di kapendakan kosmetik palsu.”

Lobana kosmétik ilégal di sakumna Indonesia masih kénéh teras ditalék ku Badan Pangawas Obat sareng Makanan (BPOM).

Deputi Bidang Pangawas Obat Tradisional Suplemén Kaséhatan sareng Kosmétik BPOM Mayagustina Andarini, ngedalkeun pihakna dina sasih ieu parantos menang Rp 113 miliar leuwih total jumlah kosmetik ilégal anu di sita.

“Pangawasan rutin (BPOM) dilakukeun kanggo warsih ieu parantos menangkeun Rp 113 miliaran leuwih ajén jumlah total kosmetik ilégal di Indonesia. Kosmétik ilégal ieu henteu ka daptar atawa palsu, modusna ogé rupa-rupa” Ucapna, di Pasar Grosir Asemka, Tambora, Jakarta Barat, dinten Sabtu (24/01/2019).

Pihakna anu parantos ngalakukeun kampanye “CERDAS” pikeun cara pipilih sarta ngagunakeun kosmétik anu aman di Pasar Grosir Asemka, ngesahkeun pangawasan kosmétik ilégal di warsih ayeuna kacida pentingna.

Wartosna, lamun cenah heunteu dilakukeun pangawasan ketat sacara rutin, para palaku laluasa ngiderkeun kosmétik anu ilégal.


“Kami ngartoskeun, lamun nu nganggoan kosmétik téh kudu di cerdaskeun. Salian dilakukeun tindakan teges ka pausahaan anu bengal, kami ogé hoyong nyerdaskeun konsumén supaya maranéhna tiasa milih kosmétik kalayan hadé tur bener.” Cindekna.

Nurutkeun anjeuna, kosmétik palsu anu di édarkeun téh lolobana dipendak di Pulo Jawa. Anjeuna ogé nyarios yén tos loba pausahaan kosmétik di Indonesia anu parantos di tindak hukum.

“Nu seueur di Pulo Jawa, terutami di daérah Tangerang, Banten, DKI Jakarta, jeung Jawa Barat. Pikeun lengkah kanggo pausahaan-pausahaan anu bengal tos dilakukeun. Tapi abdi heunte apal jumlahna, paling loba anu diedarkeun éta jenis kosmétik paranti kulit,” Kedalna.

Nah, sakitu waé pamirsa anu tiasa kapihatur, mugia urang saréréa ayeuna tiasa leuwih terang kana kosmétik palsu. Salian kitu, urang ulah papaduan milih kosmétik dipasaran, ditingalian heula seluk belukna béh teu salah milih.

Wilujeung patepang deui dina warta anu bakal dongkap sareng abdi TIYAN. Amit mundur amit mungkur. Wassalamualaikum wr, wb.

 

Demikian, semoga dengan warta sunda diatas juga bisa menambah informasi mengenai seputar produk kosmetik kecantikan sekaligus dijadikan bahan referensi dalam pembuatan tugas artikel warta di sekolah.

Mohon maaf apabila ada kesalah kata-kata dalam penulisan artikel warta atau berita mengenai pemalsuan dari produk kosmetik ini. Sekian, Wassalam.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *