3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda Singkat & Pendek!

Dalam contoh surat cinta bahasa sunda ini dapat kamu sunting kembali agar lebih romantis lagi. Basasunda.com sudah membuat 3 buah contoh surat cinta kedalam bentuk bahasa sunda, yang sebenarnya pada artikel sebelumnya juga sudah pernah ditulis mengenai surat cinta ini namun dalam bahasa indonesia.


Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda

Baca: 9 Contoh Surat Cinta Tulisan Tangan Romantis!

3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda Untuk Pacar, Singkat & Pendek

Contoh surat cinta singkat bahasa sunda yang pertama ini ditunjukan kepada seseorang dengan maksud untuk mengutarakan rasa cintanya serta memastikan kembali apakah calon kekasihnya itu benar-benar mencintainya atau tidak? Dan menanyakan kepada kekasihnya apakah dirinya itu pantas untuk mendampinginya. Cieee..!

CONTOH SURAT CINTA BAHASA SUNDA SINGKAT

1. Tresna Eneng Ka Akang

 


Kanggo/Kahatur : …
Nu kusimabdi pikacinta
Ditempat.
Ti : …


“Duka naon deui anu kedah ku sim abdi tulis dina salembar kertas anu usang ieu. Rasana ukiran tulisan anu sae sakalipun oge moal tiasa ngawakilan rarasaan abdi ieu.



Aya seueur perkawis anu mungkin can akang teurang ti diri abdi. Kakurangan, sarta rasa pikadedeuh jeung cinta anu ageung eneng ka akang.



Kang.. Haturnuhun kana sagala kabageuran akang salila ieu ka eneng, bageurna akang teh masihan warna-warna anyar dina kahirupan eneng.



Abdi teurang, mungkin abdi teh sanes anu kahiji kanggo akang, nanging abdi ngahareupkeun tiasa janten anu terakhir kanggo akang!



Abdi hoyong ditiap-tiap dinten, akang salawasna tiasa aya kanggo abdi. Abdi hoyong tiasa ningali senyum akang salamina.. Ngadangu suara akang salamina.. Sareng ningali canda gurau akang salamina..!



Kang.. Abdi hoyong akang tiasa aya maturan eneng dugi maut nu ngamisahkeun nana. Cacak sakapeung an abdi kadang naros-naros, apa mungkin abdi teh bener-bener pantes kanggo ngadampingan akang?”

 

CONTOH SURAT CINTA BAHASA SUNDA PENDEK

Dalam contoh surat cinta bahasa sunda pendek yang kedua ini, surat ini ditunjukan untuk mengutarakan atau menggungkapkan perasaan cinta terhadap seseorang.

Dalam tulisan ini terlihat seseorang yang sedang jatuh cinta dan terpesona oleh kecantikan dan sifat seorang gadis, dalam isi surat ini seseorang tersebut mencoba mengutarakan semua isi hatinya dan rasa cinta tersebut kepadanya.

2. Cinta Abdi Mapah Ka Anjeun


Kanggo/Kahatur : …
Ti: ….


Ka-asih abdi.. Mimitina abdi henteu teurang naon eta anu namina tresna, naon eta anu rasana deudeuh? Nanging kumargi salira hadir, rasa-rasana aya anu barobah, nu mantak nyieun sagalana janten endah.



Sabot hate ieu ngarasa beku, salira cairkeun ku lembutan sikap, sabot hate ieu ngarasa gundah, salira datang ngahapus rasa kasedihan nu aya didiri abdi.



Sabot mimiti abdi ningali salira, sapertos aya anak panah anu nembus kana jero hate ieu, mungkin ieu anu disebut nu ngarana cinta teh.



Kadang cinta teh aneh, aya anu nyarios yen cinta teh ceunah teu ngagaduhan pean, nanging naha cinta teh tiasa mapah ti hate ka hate?



Sapertos ayena, rarasaan abdi nu tos mapah ka hate anjeun. Nu mapah, jeung nu bakal terus neteup sarta bakal terus aya dihate anjeun. Nu moal sanggup mapah deui ka hate nu sejena.



Ka-asih abdi.. cinta teh sederhana, cekap salira nu tiasa milik abdi, mangka abdi salawasna janten milik anjeun. Salam, Nu ku simabdi pikacinta (…)


SURAT CINTA UNTUK PUJAAN HATI

Dalam contoh surat bahasa sunda yang terakhir ini diperuntukan untuk kekasih pujaan hati, sama-sama mengungkapkan perasaan hati kepada seseorang namun surat ini dibuat lebih pendek.

Dimana dalam surat ini seseorang yang awalnya hanya sekedar teman biasa yang kemudian lama ke lamaan mencintainya, dan dalam surat ini dia memberanikan diri untuk mengutarakan isi hatinya kepada temannya tersebut? Nah, berikut ini dia isi suratnya.

3. Kanggo Pujaan Hate


Kanggo/Kahatur : …
Nu kusimabdi pikacinta

Mimiti abdi mikawanoh enéng, abdi teu aya rasa, teu aya beda, rasana sami wae sapertos ka réréncangan nu liana.



Nanging mikin lami, di tiap-tiap dinten jeung wanci, rarasaan téh aya rasa anu teu biasa dihaté abdi, dimana raraasaan abdi hayang terus aya disisi enéng.



Bungah haté ieu sabot lamun tiasa aya disisi enéng, sabalikna karasa gelisah hateé ieu lamun teu aya enéng di sisi abdi.. Abdi mikatresna ka salira!



Tina serat ieu, abdi ngawanikeun diri pikeun nyatakeun yén abdi téh sabenerna “mikacinta ka enéng”, naon waé anggapan enéng bakal abdi tarima.



Ku kituna, abdi ngahareupkeun balesan serat ieu ti enéng, nu mudah-mudahan tiasa nenangkeun haté abdi.(Salam, nu mikacinta ka enéng).

 
Nah, demikianlah mungkin itu saja untuk 3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sundanya, untuk yang lainnya mungkin akan di update pada kesempatan selanjutnya. Demikian, terimakasih atas waktunya.

Semoga bermanfaat dan dapat terinspirasi dengan contoh isi surat-surat yang sudah dituliskan diatas ketika kamu akan membuat sebuah surat cinta ini kepada seseorang yang kamu cintai dalam bahasa sunda.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *