Pengalaman Pribadi Bahasa Sunda Tentang Liburan Sekolah Di Rumah Saja!

Saat usai waktu liburan sekolah, terkadang juga dibarengi dengan tugas sekolah yang sudah menanti, seperti misalnya menceritakan pengalaman pribadinya saat liburan sekolah tersebut, tak terkecuali dalam mata pelajaran bahasa sunda di sekolah.

Baca Juga: 4+ Contoh Cerita Pengalaman Belajar Online di Rumah Karena Corona

Namun, terkadang kita merasa kesulitan saat menuliskan cerita tersebut, entah itu karena bingung saat liburan sekolah kita tidak pergi kemana-mana, alias hanya liburan sekolah dirumah saja, sehingga tidak ada ide sama sekali dalam menuliskan cerita karangan pribadi bahasa sunda apa yang cocok?

Cerita Karangan Pengalaman Pribadi Liburan Sekolah Dirumah Bahasa Sunda

Contoh Cerita Karangan Pribadi Bahasa Sunda Tentang Liburan Sekolah Di Rumah Menyenangkan

Namun jangan khawatir, pada kesempatan kali ini basasunda.com akan menuliskan beberapa contoh cerita karangan pribadi singkat tentang pengalaman liburan sekolah dirumah namun tetap menyenangkan, mudah-mudahan dapat dijadikan sebagai inspirasimu dalam menulis nantinya.

Sebab, dalam membuat sebuah cerita karangan pribadi sebisa mungkin harus dibuat semenarik mungkin, detail, serta singkat. Agar para pembaca tidak menghabiskan terlalu banyak waktu dalam membaca cerita karangan yang kita buat tersebut.

Baca juga: Cerpen Bahasa Sunda Pilihan 8+ Contoh Referensi Untuk Tugas Sekolah!

Cerita Karangan Liburan Sekolah Dirumah Bahasa Sunda Singkat Dan Menyenangkan

Oh ya, mungkin saja karangan bahasa sunda ini masih jauh dari yang diharapkan, untuk itu kamu dapat mengeditnya sesuka hati agar dapat menghasilkan sebuah cerita karangan yang lebih menarik! Berikut dibawah ini contoh karangan tentang liburan sekolah dirumah bahasa sundanya.

Contoh 1

“Seruna Bebenah Di Bumi Sareng Saderek Abdi, Di Dinten Minggu”

Carita pangalaman pribadi abdi dimimitian dina liburan sakola semester sakola anu kaliwat, dina peré sakola kamari abdi henteu angkat kamana-mana. Dina dinten kahiji dugi ka lebet sakola abdi ngan ukur di bumi, sapertos ngaso, ameng, sareng nongton tv.

Sarta abdi teu hilap ogé nyempetkeun waktos kanggo midamel hiji karangan salami liburan peré sakola abdi, kanggo pancen basa sunda disakola.

Sanaos abdi liburan sakola ngan saukur dibumi, abdi henteu ngarasa bosen, sabab abdi janten seueur waktos kanggo ngabantosan padamelan pun indung sadidintena. Sapertos bebersih di bumi, nyapu diburuan, supados tambih bersih, éndah, sarta merenah, pikeun saha wae anu ningalina sakumaha keluargi abdi di bumi.

Caritana dimimitian dina wanci peré sakola abdi kadua, dinten minggu abdi hudang ti énjing kéneh, ku sabab sabenerna tos lami abdi téh hoyong pisan bebenah dibumi terutamina di kamar abdi sorangan, soalna mun lebet sakola mah asa téh teu aya waktosna, janten abdi nyempetkeun énjing peré sakola éta téh pikeun bébénah di kamar kusabab hoyong susana anyar.

Tabuh salapan énjing abdi tos mimitian beberes, ti mulai ngagentos sepré, masang pajangan di tembok kamar, ngabersihkeun meja belajar, sareng ngarapihan buku-bukuna, sarta seueur deui anu sanesna.

Tabuh setengah sapuluh, abdi ogé ngabersihkeun pepelakan nu aya di payuneun bumi abdi, motongan jukut anu tos seueuer, ngarapihan pot kembang, sareng melak kekembangan anu anyar supados tiasa mangkin merenah, éndah, jeung asri.

Sabot abdi keur bebenah dibumi dinten minggu eta téh, aya dongkap saderék abdi nu namia susi sareng erni, saurna anjeuna hoyong ngabantosan abdi bebenah dibumin, Tangtos wae abdi ngarasa bungah, sabab sadayana kagiatanana pasti jantén leuwih gampil engkina.

Basa keur motongan jukut dipayuneun bumi, saderek abdi susi mendakan cacing anu ageung kacidaan. Mimitina mah abdi ogé reuwas da ari sugan téh aya naon? Atuda mani jejeritan kitu, kieu ceunah saurna teh: “Aya oray.. aya oray..!!!” Si susi mani lulumpatan ku sabab sieun naker.

Nah, geuningan pas ku simabdi tingali singhoreng téh padahal mah cacing nu badag, atuh meren abdi sareng erni seuseurian kacidaan. Susi ogé milu seuri da rumasa éra nyangka cacing éta téh parangsana mah oray ceunah. Hahaa..!

Sanaos abdi liburan peré sakola ngan saukur di bumi, abdi henteu ngarasa bosen margi seueur pisan sabenerna mah kagiatan anu seueur mangpaatna. Contona sapertos ngabantosan pun kolot, bebenah atanapi bebersih dibumi pikeun kabersihan urang sareng keluargi, sarta perkawis positif liana.

Nah, sakitu waé carita pengalaman pribadi abdi ngeunaan kana peré sakola salami liburan semester anu kaliwat kamari di bumi. Hatur nuhun..

Contoh 2

Pangalaman pribadi salila liburan sakola semester kaliwat di imah

pangalaman pribadi libur sakola di imah

Liburan peré sakola semester nu kaliwat kabeneran abdi jeung kaluarga henteu mamangkatan kamana-mana.

Ku kituna, salila dua minggu éta téh abdi ngalakukeun kagiatan di imah atawa ulin jeung babaturan di sakitaran imah.

Sanajan teu kamana-mana, tapi peré sakola nu kamari bisa ngabungahkeun haté abdi. Sabab, salain bisa ulin jeung babaturan, unggal poé abdi ogé jadi bisa ngabantuan pun indung di imah.

Unggal poé sageus hudang saré misalna, abdi sok ngabantuan indung sapertos nyiram pepelakan jeung nyapu di buruan imah.

Sageus kitu, sakapeung abdi ngabantuan pagawéan kolot saperti ngumbahan piring sarta parabot imah di dapur.

Tapi ti sakabéh kagiatan éta, nu paling ngabungahkeun abdi nyaéta wanci nyieun kuéh jeung indung di imah.

Harita téh pas poé minggu, indung abdi nyieun sababaraha rupa kuéh sabab cenah rék aya dulur anu arék datang ti jauh.

Ku kituna, abdi ogé ngabantuan sapoé jeput di dapur nyiapkeun adonan kuéh. Abdi ngabantuan nyetakan kuéh garing jadi wangun kos haté anu lucu.

Sabot mimiti manggang kuéh, tétéla abdi poho nyimpen kacang médé di luhur adonana. Jadi citakan kahiji, kuéh téh henteu dibéré kacang. Indung abdi ogé mamagahan supaya ulah poho deui engké.

Ahirna, kuéh hasil citakan kahiji anu teu aya kacang medéna ku sorangan wéh di huapkeun sabari manggang kuéh nu laina, kuéhna téh karaos pisan ngeunah.

Abdi resep pisan ngabantuan nyieun kuéh harita, sabab bisa sakalian ngasa’an kuéh-kuéh nu kakarak dipanggang.

Nah, sakitu waé carita singket pangalaman pribadi salila liburan sakola semester nu kaliwat nu tiasa abdi cutat kanggo pancen basa sunda di sakola, hatur nuhun.

Diperbaharui: Juli 2022

Baca juga: 10+ Contoh Carpon Carita Pondok Bahasa Sunda Lengkap Berbagai Tema

Demikian contoh cerita karangan pribadi bahasa sunda tentang liburan sekolah di rumah yang dapat saya tuliskan. Semoga contoh diatas dapat dijadikan sebagai bahan referensi dalam menulis cerita liburan sekolah mu, sehingga cerita karangan mu menjadi lebih menarik dan menyenangkan untuk dibaca.

5 thoughts on “Pengalaman Pribadi Bahasa Sunda Tentang Liburan Sekolah Di Rumah Saja!

  1. Kustian Post author

    Nanti di buatkan dulu deh.. besok atau lusa paling. Ok😃

    Reply
  2. Erni puspita sari

    aku gak ngerti artinya karna aku bukan orang sunda

    Reply

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.