Lirik Kanjeng Nabi Ngajamin ka Anak Yatim – Nadhom Bahasa Sunda

Lirik nadhoman berbahasa sunda tentang anak yatim yang bernada “kanjeng nabi ngajamin ka anak yatim, Dina ‘idil fitri pang saena musim. Bade angkat ka masjid bade netepan…. atau ada juga yang menyebutnya lagu kanjeng nabi ngajamin ka anak yatim, merupakan potongon dari syairan anak yatim dalam basa sunda, tentu ini menandakan betapa nabi kita sangat menyayangi anak yatim.

Nah, berikut dibawah ini basasunda.com menuliskan full lirik dari sholawat kanjeng nabi yang menjamin anak yatim atau nadhoman anak yatim dalam bahasa sunda ini. Berikut lirik atau syair lagu selengkapnya:

Nadhom Anak Yatim (Kanjeng Nabi Ngajamin ka Anak Yatim)

Kanjeng nabi ngajamin ka anak yatim
Dina ‘idil fitri pang saena musim
Bade angkat ka masjid bade netepan
‘idil fitri aya budak seuseugrukan
Nangis pipir masjid baturna arulin
Rayap rame seunang bungah keur arulin

  • Manehna nyalindung semu seudih bingung
    Nganggo kawai tambal butut ngalanglayung
    Kapendak ku Rasululloh ras di bujeng
    Ditaros kunaon nangis bae ujang

Pan ieu teh dinteun, bungah dinteun senang
Geuning ujang nangis kawas eukeur bingung

  • Jawabna teh aduh gusti yaktos pisan
    Ieu dinteun bungah dinteun seuneung pisan
    Seuneung soteh ka jalma nugaduh rama
    Keur ka abdi mah ngaraos teu sugema
    Ku ayana ‘idil fitri manah ringrang
    Ingeut kana diri hirup teh nyorangan

Kieu rasana nudi tilar ku rama
Hirup sangsara beda sareng sasama

  • Teras ku Rasul teh dipangku dirau
    Aduh ujang sok ngahudang macan turun
    Nya iraha jeung di mana rama tilar
    Jawabna teh ceunah waktos perang badar

Nudi pingpina ku kanjeng Rasululloh

  • Duka teuing anu mana henteu wawuh
    Abdi ngagangsing hoyong meser anggoan
    Kanggo senang bungah sareung rerencangan

Tapi ibu ka abdi kalakah nundung
Atos tilu dinteun ieu abdi pundung
Aduh kasep nyaah deudeuh teuing ujang
Apan ieu rama gusti rama ujang
Hayu urang ngadeuheus enggal ka ibu
Aisyah di bumi urang gentos baju

Kanjeng rasul bari nangis hey aisyah
Ieu putra urang anu nuju susah

  • Nyaeta ramana teh parantos tilar
    Dina waktos pupugeutna peurang badar
    Dauh isyah teh bae putra ibu
    Tos timana urang siram gentos baju

Hey Fatimah ieu angkeun rai anjeun
Hey Ali geura araku dulur anjeun

  • Mana cucu deudeuh Hasan sareng Husein
    Ieu mamang anjeun geura ajak ulin
    Fatimah Ali Hasan Husein mideudeuh
    Ngankeun dulur rai teras dibubungah

Dugika keun leungit rasa kayatiman
Ngangkeun ibu rama rasul anu heman

  • Saur hasan husein yu mang urang ulin
    Sareung batur urang ameung gulen lilin
    Teras ameung suka bungah ulin gatrik
    Rasul teuras ngalakonan ‘idil fitri

Tah sakitu riiiwayatna Nabi urang
Ngajamin ka anak yatim conto urang

  • Pikeun conto urang keur hirup di dunia
    Tiru ahwal ucap kanjeung anu mulya
    Mudah-mudahan urang husnul khotimah
    Maot teuteup iman islam pasti geunah

Susuganan ieu ageing manfaatna
Kanu maca anu butuh syafa’atna

  • Sareung urang diangkeun pisan umatna
    Umat kanjeung umat anu pang mulyana
    Sareung urang ngareup-ngareup syafa’atna
    Anu dingaranan syafa’atul udzma

Aamiin Aamiin Aamiin Yaarobbal ‘Alamiin
Ditutup ku muji ka Rabbul ‘alamin.

Nadhom Anak Yatim Format PDF

Unuk kebutuhan bersama-bersama, agar tidak ribet dan maunya tinggal langsung print! Dibawah ini sudah disediakan pula dengan format pdf tentang nadhom anak yatim diatas, yang dapat akang maupun teteh unduh langsung dibawah ini.

 

Nadhom Anak Yatim Format PDF

Download

Baca juga: Nadoman Sunda Kumpulan Pupujian, Sholawat, Pepeling dll

Hadis & Ayat tentang Anak Yatim

“Bagia siapa saja dirumahnya yang memelihara anak yatim dikalangan umat muslim, seperti misalnya memberikannya makanan dan minuman yang layak, pasti allah akan memasukannya kedalam surga. Dalam surah an-nisa ayat ke 36 dalam alqur’an juga disebutkan bahwa sebagai umat islam, kita diwajibkan untuk berbuat baik kepada manusia, dan salah satunya harus berbuat baik kepada anak yatim. Karna, anak yatim juga dapat membuat penyemangat dan kemulian hidup kelak diakhirat.”

Nah, Demikianlah artikel singkat mengenai lirik atau lagu tentang nadoman dalam bahasa sunda yang berjudul anak yatim atau lagu kanjeng nabi ngajamin ka anak yatim. Semoga dapat bermanfaat, dan terimakasih atas waktunya, wasalam…

Populer

Flashnews