✓ Ucapan Selamat Hari Ibu Bahasa Sunda dan 10+ Gambarnya

Ucapan selamat hari ibu bahasa sunda – Dalam penggunaan bahasa sunda sehari-hari sebutan kepada seorang ibu ini memang berbeda-beda. Ya.. tergantung dari kebiasaan seorang anak ketika memanggilnya.

Misalnya saja ada yang menyebutnya dengan sebutan emi, umi, ema, indung, ambu, nah kalau aku sendiri sih biasa memanggil ibuku dengan sebutan emi. 😅

Baca juga: Kumpulan Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Sunda Untuk Ibu, Anak, Pacar

Untuk ucapan hari ibu dibawah ini sengaja dibuat berbeda-beda dari nama sebutan kepada ibu dalam pengucapan bahasa sundanya, jadi tinggal disesuaikan saja nantinya jika ingin kamu pergunakan sesuai kebiasaan saat memanggilnya.

Ucapan Selamat Hari Ibu Bahasa Sunda

Wilujeng Dinten IBU ..
ÉMA hatur nuhun parantos kersa ngarawat abdi ti ngawitan, ti lebet kandungan dugi ka abdi ageung. Rasa pikanyaah éma henteu luntur kanggo abdi. Hapunten bilih abdi se’eur pisan dosa ka éma sareng se’eur ngucéwakeun ka éma. Hampura éma!

Ucapan Selamat Hari Ibu Bahasa Sunda

Kumpulan Ucapan Selamat Hari Ibu Dalam Bahasa Sunda

Kanya’ah Indung ti mimiti dina jero kandungan tug dugi nepi ka ayeuna teu ngurangan pisan, kanu masih kénéh ngagaduhan éma atanapi ibuna masih jumeneng ulah nepi ka nambelarkeun kanyaahna! Bagjakeun anjeunna, rék iraha deui mulang tarima iwal ku nyieun indung reueus ku anakna. Wilujeng Dinten Ibu Ka sadayana!

Ucapan Wilijeng Dinten Ibu Bahasa Sunda

Aya indung aya surga, Aya bapa aya dunya. Doa indung jadi Jimat, Doa bapa jadi jampé. Pikeun léngkah pikeun tandang ngadegkeun kabagjaan. Laku lampah nu utama, nyebarkeun asih ka sasama. Tingkah polah sing merenah, sangkan manggih Kamulyaan, Kajembaran, Kawaluyaan, jeung Karahayuan hirup. “Indung Tunggul Rahayu” Wilujeng dinten ibu..

Selamat Hari Ibu dalam Bahasa Sunda

Diri di kandung salapan sasih lamina, anjeun teu aral jeung ngarasula ceuk sanaos mondok te tibra. Indung hapunteun abdi can tiasa mulang tarima mugia Alloh maparinan tempat anu mulia. Sok ka gagas upami neteup gambarna masih karaos usap ”kayaah” Mugia amal ibadahna ditampi ku nu maha suci, amiin.. Wilujeng Hari Ibu.

Ucapan Selamat Hari Ibu Basa Sunda

Wilujeng Dinten Indung…. Mugia ibu salamina aya dina ibar kasinugrahan, sinareng Mugia lengkah ibu salamina aya dina panangtayungan Alloh SWT. Amin……

Ucapan Wilujeng Hari Ibu Basa Sunda

Indung, anjeun nu terus ngajaga di saban wengi jeung kasieun abdi. Hatur nuhun kanggo sadaya pikanyaah anu atos anjeun pasihkeun ka abdi. Indung, sapertos malaikat anu aya di dunya ieu. Kaasih deudeuh anjeun mugia ngabantun kuring ka surga. Wilujeng Dinten Indung..

Selamat Hari Ibu Basa Sunda

Ema, salira parantos ningali abdi bingah, salira ogé parantos ningali abdi nalangsa, salira salawasna sareng abdi. Panginten abdi moal salawasna nyarios perkawis ieu. Tapi, hatur nuhun ka sadayana, abdi mikacinta ka salira..

hatur nuhun ka sadayana ibu

Indung mikacinta abdi salawasna, hiji cinta anu istimewa, hiji jalma anu ngabantun nungkulan tina sagala rupi masalah, salirana salah sawios nu leres paduli ka abdi. Indung, salira sagalana kanggo abdi, abdi mikadedeh ka salira..

Indung mikacinta abdi salawasna

Ucapan Terimakasih Di Hari Ibu Bahasa Sunda

Teu gampil janten indung teh, tapi indung abdi tiasa ngalakukeun nu sae diantara nu paling sae pikeun ngabahagiakeun abdi. Hatur nuhun mi! Abdi mikanya’ah pisan ka umi! Wilujeng hari ibu…

indung abdi tiasa ngalakukeun nu sae diantara nu paling sae

Yaa, allah mugia emi abdi tiasa dipasihan kasehatan salawasna, supados abdi tiasa ngabahagjakeun anjeuna. Amin! Wilujeng Dinten Ibu..

mugia emi abdi tiasa dipasihan kasehatan salawasna

Emi, anjeun sapertos panon poé anu nya’angan dunya anu éndah, anjeun sapertos bulan anu ngahiasan di saban wengi. Pikanyaah anjeun teu tiasa ka ukur ku sagalana. Abdi jangji bakal milarian tarekah pikeun ngawujudkeun impen anjeun!

Pikanyaah anjeun teu tiasa ka ukur ku sagalana

Indung (ku Yudistira Ozeb)

Indung Tunggul rahayuning diri
nu mayung satungtung hirup
lir léahna sagara dina kanyaah
nu tetep ngampar dina sagala rasa..

Indung tara pundung najan kungsi ridu, hirup ku ngakandung sabab titipan ti Maha Agung turta tetep ikhlas najan awak ragas sangsara sagala susah dina obah jeung ngaléngkah ngabelaan kabungah anak..

Naon atuh nu payus, nu ku urang rék
niat dina mulangkeun tina sagala kabéh kanyaah indung.

Moal bisa kapulangkeun!

Sabab indung tara nundung, moal
utang itung ménta dina mulang tarima najan tetep bari kerep
Munajat dina pangdunga keur kabungah anak

Indung téh lir malaikat, nu katara jeung karasa nu boga lawang sawarga, sabab bebenduna indung bebenduna Gusti nu Maha agung, asihna kanyaah indung jadi welas asihna Gusti.

**Mugia urang tetep hirup
dina: cageur, bageur, bener,
pinter jeung singer **

Wilujeng poé Indung
22 Desember 2019

Baca juga:

  1. Sajak Ungkapan “Do’a Untuk Ibu Tercinta” Bahasa Sunda!
  2. Puisi Bahasa Sunda Tentang Ibu “Terimakasih Ibu”

Kata-kata untuk ibu terkadang sedih ketika di ungkapkan, sebenarnya sih tidak usah menunggu moment di hari ibu untuk mengungkapkannya karena setiap saat pun kita harus mengungkapkan rasa terimakasih ini kepadanya, sebagai renungan diri untuk sendiri.

Nah, demikian kumpulkan beberapa kata-kata ucapan selamat hari ibu dalam bahasa sunda atau kata kata bahasa sunda untuk orang tua yang dapat di tuliskan pada kesempatan kali ini, wilujeng wayah kieu.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *