Perdagangan Di Pelabuhan Sunda Kalapa

Rame-na Perdagangan Di Pelabuhan Sunda Kalapa!

 

Foto: @google images

Ngarasakeun suasana kota tua di Jakarta, moal afdol lamun teu nganjang ka Palabuhan Sunda Kalapa. Ti Palabuhan Sunda Kalapa anjeun tiasa neruskeun lalampahan ka tempat-tempat sanes di sakulibengna sepertos Musieum Endah, Jembatan Intan, Manara Syahbandar atawa nyusuran Pasar Lauk.

Sepertos palabuhan anu sanes laina, Palabuhan Sunda Kalapa oge kentel pisan ku ayana perdagangan. Palabuhan eta kiwari barobah jadi kaayaan palabuhan anteur pulau sarta distribusi barang-barang ti sagala rupa macem sepertos motor, semen, batu bata, furniture lemari, kasur sarta anu laina.


Kapal-kapal ageung parkir di palabuhan Sunda Kalapa, sarta para petugas dijeun rarepot ngalereskeun kapal na. Nguriling ditingali tina palabuhan, se’eur treuk-treuk kontainer anu nurunkeun barang nu di ararasupkeun ka jero kapal.

Palabuhan Sunda Kalapa atos aya saprak abad ka-12, sarta mangrupakeun palabuhan anu Karajaan Sunda anu ber ibukota di Pakuan Pajajaran.

Kapal-kapal sejen anu asalna ti China, Jepang, India, Keur ngabantun barang-barang sepertos porselen, kopi, sutra, lawon, minyak seungit, kuda, anggur, sarta zat kelir kanggo ditukeur ka rempah-rempah di indonesia.

Ti jaman baheula palabuhan Sunda Kalapa emang rame didatangan ku padagang-padagang sarta pelaut sepertos ti Sumatera, Malaka, Sulawesi, Jawa sarta Madura.

Di Sunda Kalapa seueur diperdagangkeun pedes, beas, asem, daging, emas, sayuran sarta buah-buahan.

 

Thanks__
sumber referensi: google.com

One thought on “Perdagangan Di Pelabuhan Sunda Kalapa

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *