Kata Kata Mutiara Untuk Sahabat Terbaik Bahasa Sunda

By | April 26, 2016

Kata mutiara dan bijak bahasa sunda tentang sahabat, Setiap orang pasti memiliki teman atau sahabat sejati didalam kehidupannya. Kamu juga pastinya punya dong? Sahabat baik adalah sahabat yang terbaik diantara sahabat-sahabat yang lain, misalnya yang paling kamu senangi jika bisa selalu atau bermain bersamanya!

Oleh karena itu, pada kesempatan kali ini basasunda.com akan mencoba memberikan beberapa kata kata mutiara atau bijak tentang sahabat baik dengan menggunakan bahasa sunda pastinya. Ok, lansung saja simak kata-katanya dibawah ini.

Kata Mutiara Dan Bijak Untuk Sahabat Bahasa Sunda

Lamun gusti nyiptakeun pelangi jang ngendahkeun langit, mangka gusti nyiptakeun babaturan pikeun ngendahkeun kahirupan urang.

Babaturan anu sajati nyaeta maranehana anu bisa terus masihan semanget ka urang, wanci urang keur ngarasa asa teu boga percaya diri deui, jeung rasa putus asa.

Babaturan anu sae nyaeta hiji jalma anu teu pernah ninggalkeun anjeun di wanci anjeun nyieun kasalahan. Tapi maranehana rela ngulurkeun panangana pikeun ngabantuan anjeun.

Lamun anjeun sebel ka babaturan sorangan, inget kana kabageurana, inget-inget oge basa manehna aya disisi anjeun, inget basa manehna nyieu anjeun bisa seuri.

Kadang memang sendal bisa ngagantikeun sapatu, lilin bisa ngagantikeun lampu, tapi kudu anjeun nyaho, teu aya anu bisa ngagantikeun babaturan jiga anjeun di sisi abdi.

Sakepeul taneh bisa jadi gunung, satetes cai bisa jadi lautan, sabatang kayu bisa jadi imah, jeung sahiji kajujuran bisa jadi KABAHAGIAAN pikeun babaturan.

Lamun hujan turun cing kaluar jeung itung lobana cai anu netes dilangit, sabab saloba kitu kuring ngarasa sukur boga babaturan jiga maneh.

Sakabeh jalma pasti ngabutuhkeun sa urang anu kuat, bijak jeung tanggung jawab tina hirupna, supaya bisa ngajalankeun kahirupan ieu, saha eta jalmina? Nyeta manehna babaturan anjeun.

Lain ku sabab anjeun cicing ditempat lain jeung boga babaturan nu anyar, teras anjeun mohokeun babaturan anjeun anu bahela.

Babaturan anu sae teu pernah ngajerumuskeun, tapi manehanna masihan nasehat, ngalindungan urang, jeung tulus asih ka urang.

Babaturan anu sae nyaeta manehna anu bisa saling asah, asih, asuh, percaya, babagi, jeung ngamaafkeun kasalahan. Anjeuna anu bisa satia ngalewatan poe-poe endah atawa sedih sareng urang.

Baca juga:
• 1000 Kata Mutiara Bahasa Sunda Lengkap, Dari Yang Galau Hingga Lucu!

Sebagai tambahan dari kata-kata mutiara bahasa sunda untuk sahabat diatas, dibawah ini ada sedikit bonus kata-kata yang cocok untuk dijadikan sebagai renungan ;(

Sing kahade dina urang ngalengkah, sabab hirup di dunya teh teu salilana! Tiap jalma pasti pernah ngalakukeun kasalahan, tapi urang pasti bisa ngusahakeun sangkan ulah ngalakukeun deui eta kasalahan anu sarupa.

Kudu silih mikanyaah ka sasama, sapertos urang mikanyaah ka diri urang sorangan.

Ulah kapangaruhan lingkungan, tong rempan katiup topan, urang kudu tetep ISTIQAMAH ulah nepi ka GOYAH!

Sadaya sadaya dulur-dulur, Urang kedah campur baur Tolab elmu ejeung batur, pikeun bekel di jero kubur.

Ulah ngurus banda bae, Da eta teh henteu sae! Ulah pati di palire Kedah sakedarna bae.

Nyiar dunia urang kudu Ibadah mah komo pardu, Ulah nurut ka hawa nafsu
Bisi urang ka belengugu.

Tong keeung, tong sieun sagalana ge pasti aya watuna, Bagja aya waktu na. Bungah aya saatna. inget dunya mah tempat ujian, lain tempat sesenangan, heup geura hanjat tina kamalesan, hudang tina katerpurukan, HUDANG! HUDANG! HUDANG!

Nah mungkin hanya itu saja kata kata untuk sahabatnya, mungkin akan saya tambahkan kembali kata-kata yang lainnya. Mudah-mudahan dapat bermanfaat ya? Dan mohon maaf apabila ada kesalahan dalam penulisan artikel diatas, terimakasih atas waktunya.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *