Percintaan Kabayan Dan Nyi Iteung (2/2)

* (Mulai tidinya, hirup si Kabayan berubah 180’ jauh ti sifat aslina. Si Kabayan jadi sok mabok, penampilanna oge beda, jeung manehna kapikiran omongan si Abah pikeun melet si iteung. Akhirna Kabayan datang ka ema dukun pikeun melet si Abah supaya ngarestuan hubungana jeung Nyi Iteung)

 

Dukun : “ Hahahahahaha…….. Diuk maneh! Hah, jadi maneh hayang si Abah ngarestuan hubungan maneh jeung si Iteng?”

Kabayan : “ Nya Nyi… kuring hayang si Abah jadi bager ka kuring jeung narima kuring jadi mantu.”

Dukun : “ Tenang, maneh teu salah datang kadieu. Naon wae masalah bisa dibereskeun. Hahahaha…., Ngan aya syarat syaratna.

Syarat nu kahiji nyaeta maneh kudu mandi kembang 7 rasa. kadua maneh kudu nyiapkeun 2 hulu anak hayam. jeung nu katilu tiap malam minggu maneh kudu nyiapkeun sesajen nu eusina sagelas Luwak Black Kopi, Tory tory chesee crackers, jeung oreo eskrim rasa orange.

Kabayan : “ Hah, Jaaarrrukk..”

Dukun : “Hahahahaha…. Isukan syarat syarana kudu geus dilakonan, jeung hiji deui… syarat nu penting pisan nyaeta…. duit!

Kabayan : “ siap Nyi…”

* (Sangges balik ti dukun si kabayan ngalamun bari jeung ngomekeun ceulina, jeung teu lila manehna kasarean. Dina sarena si Kabayan ngimpi paeh. Suasana makin mencekam tiba-tiba muncul dan terdengar suara-suara mistis dan suara malaikat yang bergema didalam kesunyian).

Malaikat: “Kabayan….. Bangun….. bangun…..

Mayat Kabayan : “ (kabayan bangun dengan dengan muka ketakutan dan bingung) Haaaah…. dimana ieu… poeeeek…. eungaaaap, ari kuring nya geus paeh?

Malaikat : “ Hai,,,Bani Adam …. Marobuka ….

Mayat Kabayan : “ Haah, dibuka? dibuka nanaonan?”

Malaikat : “ Siapa Rasul dan apa kitabmu? JAWAB…”

Mayat Kabayan : “ hah, Rasul? Kitab? duka, duka kuring teu apal, kuring ngan nyaho oge … …. …..* guyonan (dance, jaipong jsb)”

Malaikat : “Terlaknat kau kabayan, Kau sudah jauh dari agamamu! Kau berubah hanya karena cinta! Selama kau hidup kau pergunakan mulutmu untuk membicarakan orang tua, minum alkohol, kakimu kau langkahkan ke tempat haram dengan datang ke dukun, hatimu kotor dengan niat memelet orangtua.

Sekarang mulutmu akan terkunci, kau tidak akan bisa mengelak dari apa yang telah kau perbuat. Rasaan pembalasan dari apa yang telah kau perbuat.”

Mayat Kabayan : “ Mbung… Embung… Ampuuuun ampuuun kuring hayang baliiik…”

Malaikat : “ Hahaha… Setiap perbuatan akan diminta pertanggung jawaban, dan sungguh Allah sangat mencintai umatnya yang selalu taqwa dijalan-Nya, kau rasakan siksa kuburmu… Hahahaha!”

Mayat Kabayan :“Ampuuuun… ampuuun… iteung… iteung… iteung…!”

* (Didinya keneh si kabayan hudang tina ngimpina, teu lila nyi iteung datang bari ceurik)

 

Nyi iteung : “ Kang Kabayan… akang… kang kabayan…”

Kabayan : “ Iteng? Iteung Iteung… iteung kunaha ceurik?”

Nyi iteung : “ Si Juned kang sijuned nipu iteung.”

Abah : “ Heueuh.. kabayan si juned nipu, padahal mah si juned geus boga anak pamajikan, Abah era ka maneh kabayan, hampura abah. Ayeunamah ku Abah sorangan direstui jeung si Iteng, asal sifat maneh hade deui.”

Kabayan : “ Abah bener? heueuh abah, kabayan janji ek ngubah deui sifat kabayan. Tapi Abah Bener?

Abah : “ heueuh.. kabayan soalna si Iteung kekeuh hayang kamaneh.”

Nyi iteung : “ Abah bener?”

Abah ; “ Heueuh..”

Nyi iteung : “Abah bener ?”

Abah :” Heueuh..”

Nyi iteung : “ Abah bener?”

Abah :”eeuh iteung…”

* (Teu lila dukun datang)

 

Dukun : “ eiiiiits aya naon ieu? Kabayan mana janjimu?

 

Kabayan: ”eeeh… kadieu heula kadieu… Nyi kuring teu jadi melet si Abah, kuring ek tobat”

 

Dukun :” Apa?… tong sok maen maen kabayan, janji angger janji!”
Abah : “ Janji naon ieu kabayan?”

 

Dukun : “ kieu… mun hayang nyaho mah, si kabayan geus boga niat rek melet abahna anu kaseep… hahaha….!”

 

Kabayan : “ Abah… hampura kabayan abah, kabayan boga niat ek melet abah, ambeh abah ngarestuan hubungan kabayan jeung nyi iteng, tapi henteu abah ayeuna mah pan kabayan tobat.”

 

Nyi iteung : “ Astagfirulloh akaaaang…”

 

Abah : “geus.. abah ngarti, ayeuna abah percaya kasorangan kabayan, sorangan geus jujur. Jadi geura tentukeun ek tanggal jeung bulan sabaraha maraneh nikah? tapi tong miheulaan abah nya, abah heula nu nikah..”

 

Kabayan + Nyi iteung : “ Hah…Abah ek nikah jeung saha?

 

Dukun : “ HAHAHAHAHAHAHAHAHA………”

 

* (Akhirna si Kabayan berubah deui sifatna kusabab mimpi paeh. Kabayan, Nyi Iteung, Abah, Dukun nu jadi pamajikan si abah hirup bahagia salawasna..)

 

* Tamat *

 


2 of 2PREV

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *