Cerita pribadi liburan tahun baru – Liburan tahun baru memang menjadi moment yang banyak dinanti-nanti oleh banyak orang, berbagai kegiatan pun dilakukan untuk sekedar mengsisi dalam penyambutan tahun baru ini.

Kegiatan yang dilakukan ini tentus saja bisa kita jadikan sebagai ide tulisan mengarang kita untuk tugas sekolah. Dan tulisan karangan pribadi dalam bahasa sunda berkaitan tentang liburan tahun baru ini saya tuliskan secara singkat dan ceritanya juga umum dilakukan.

Dan nerikut contohnya dan silahkan kamu kembangkan kembali ide cerita karangan pribadi dibawah ini sesuai dengan keinginan atau kegiatan liburan yang kamu lakukan saat pergantian tahun baru itu, atau mengarang juga bisa. Hehee!

Ameng ka imah nini kanggo ngarayakeun taun baru
Contoh karangan bahasa sunda Acara liburan tahun baru

Carita pangalaman pribadi ieu dimimitian wanci liburan dina semester ganjil anu kaliwat. Salila liburan, abdi henteu cicing wae di bumi. Abdi atos nyéépkeun wanci liburan kalawan kagiatan anu sering diulang sepertos nongton tv, ameng game, sarta ngome hp.

Ampir saban dinten abdi ngalakukeun kagiatan éta, janten sakapeung mah abdi téh ngarasa bosen sarta hoyong enggal mios ka sakola deui.

Dina kaping 31 desember 2018, abdi mios ka bumi nini abdi kanggo ngarayakeun taun anyar. Wanci dinten wengi, di ditu abdi meuleum hayam, lauk, jagong, sareng saderek jeung rerencangan.


Dina wanci tabuh jam 12 wengi, abdi sareng rerencangan gera-giru kaluar ti bumi, pikeun ningali kembang api anu ngapung di langit. Dina tabuh 01.00 wengina abdi ogé uih, sarta ngendong di bumi nini abdi.

Abdi ngendong di imah nini abdi salami 3 dinten, sarta saatos éta abdi uih deui ka bumi. Di bumi abdi ngalakukeun aktivitas sepertos biasana nyaéta nonton tv, ngaemam cemilan, sareng liana.

Dugi dina ahirna abdi uih deui ka bumi, sadinten sateu acan lebet ka sakola dina tanggal 6 januari 2019. Liburan ahir warsih anu ieu nyenangkeun hate pisan pikeun abdi.