Warta Sunda – Longsor di desa tenjolaya, bandung..

Sebuah materi pelajaran bahasa sunda, tentang membuat suatu artikel yang bertajuk warta atau berita. Dibawah ini merupakan contoh artikel tentang berita bahasa sunda atau bisa disebut juga dengan warta bahasa sunda.

Untuk sekolah uang memuat muatan lokal bahasa sunda khususnya di jawa barat, mungkin akan menemuinya tugas seperti ini, yakni tugas untuk membuat artikel yang berhubungan dengan warta atau berita. Nah, dibawah ini merupakan contoh artikel bahasa sunda tentang warta atau berita tersebut.

Contoh Warta Sunda – Longsor Di Desa Tenjolaya, Bandung


Assalamualaikum wr. Wb.

Wilu jeung patepang deui sareng abdi ADINDA, dina warta nu bade dikapindangkeun nyaeta : korban longsor di desa tenjolaya, bandung.

Puluhan murid sakola SD, di desa tenjolaya, kecamatan pasir jambu, kabupaten bandung kena bencana longsor. Seeur murid anu masih keneh diajar di tenda darurat, teu tiasa sakola deui ku sabab sieun aya longsor susulan.

Saeutikna aya 193 murid sakola menengah pertama (SMP) anu jadi korban longsor. 46 urang diantarana nyaeta murid SDN CISONDARI, anu sakolana dekeut sareng tempat longsor.

Khusus pikeun murid kelas 6 anu sakedik deui ujian nasional, dua minggu ieu marenehna bakal diajar di imah kapala sakola di cisondari. Sangaja ditempatkeun didinya supardos tiasa menang bimbingan nu leuwih samemeh UJIAN NASIONAL.

Murid bakal dipasihan bekel pangajaran tambahan, utamana pikeun mata pelajaran BAHASA INDONESIA, BAHASA INGGRIS, IPA, IPS, sareng MATEMATIKA.

Unggal poe senen, murid anu diajar ditenda pikeun kelas 5 ka handap, menang bimbingan khusus nu didatangkeun ku dinas pendidikan pendidikan kota bandung. Tenda darurat anu diadegkeun di blok G-5 di perkebunan teh dewata, kira-kira 6 kilo meter ti lokasi longsor.

Dina kaayaan diajar jeung ngajar nu saayana, murid teh katingali teu baretaheun. PUTRI, salah sahiji siswi murid kelas 4 anu diajar di SDN CISONDARI, nyarioskeun yen manehna kurang geunaheun diajar didinya.

Nah, sakitu wae nu kapihatur. Wilu jeung patepang deui dina warta nu bakal dongkap, amit mundur amit mungkur, sareng abdi ADINDA. wassalamualaikum wr.wb.


Thanks__
sumber referensi: google.com
Baca juga artikel tentang warta/berita laina :

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *