Sajak dan puisi pilihan bahasa sunda tentang pahlawan!

Pahlawan? Ya, berkat jasa merekalah bangsa ini bisa merdeka. Mereka memperjuangkan kemerdekaan dengan sepenuh jiwa raganya. Tak perduli meski harus mempertaruhkan jiwa dan raga, mereka berjuang dengan susah payah mempertaruhkan nyawa melawan para penjajah yang ada di negara kita tercinta ini.

Sebagai para penerus kita harus selalu menjaga kemerdekaan dan menghiasinya dengan prestasi. Jasa beliau tidak boleh kita sia-siakan begitu saja. Untuk mereka para korupsi uang rakyat misalnya, saya berharap kepada para pemerintah untuk terus dapat memusnahkannya, karena sama halnya mereka seperti penghianat bangsa.

Sajak Dan Puisi Sunda Tentang Pahlawan


Back to topic, untuk mengutarakan perasaan cinta kita kepada para pahlawan kita dapat menggungkapkan melalui sebuah sajak. Dan sajak pahlawan ini akan dituliskan kedalam bentuk bahasa sunda.

Selain ada 2 (dua) buah sajak, saya juga akan menambahkan 2 buah puisi khusus tentang pahlawan. Dan mudah-mudahan bisa bermanfaat bagi anda yang kebetulan memang sedang mencari sajak dan puisi tentang pahlawan ini.

Sajak Bahasa Sunda Tentang Pahlawan

Sajak bahasa sunda tentang pahlawan
Pahlawan kanggo nagara Indonesia

Kuatna musuh henteu anjeun jadikeun alesan, pikeun ngalawan perang ngalawan panjajah..
Pahlawan terus bejuang kanggo kamerdekaan nagara indonesia.

Anjeun perang dijalan nu dipirido ku allah ta’ala, janten mangpaat kanggo nagara jeung bangsa..

Kadang urang sok poho kana jasana pahlawan, anu tos ngorbankeun jiwa sarta nyawana..
Kanyeri nu tos di rasana, sakabehna kanggo nagara urang nyaeta Indonesia tercinta!

Pahlawan Indonesia

Suara tembakan henteu anjeun hiraukeun, pikeun ngabela bangsa indonesian nu bebas tina panjajahan..

Harta sarta nyawa anjeun korbankeun..
Maju terus teu pernah gentar saeutik oge pikeun ngusir maranehna para panjajah..

Mugi-mugi semanget juang anu anjeun wariskeun harita tiasa dirasakeun ayena, pikeun nuntun bangsa indonesia supaya terus maju..

Mugi-mugi oge amal, ibadah, sarta jasa anjeun nyaeta para pahlawan sadayana bisa di tampi ku gusti allah taala..


Puisi Bahasa Sunda Tentang Pahlawan

Kanggo anjeun pahlawan indonesia

Pikeun negri.. Pahlawan korbankeun hirupna.
Pikeun bangsa.. Pahlawan tarohkeun nyawana.

Pahlawan teu pernah gentar ngalawan panjajah, sanajan maut aya di harepeun nana..
Semanget juang pahlawan nu ageng, ngusir kabeh maranehanana nu jadi panghalang negri harita..

Dinten-dinten anjeun nu pinuh peperangan, henteu ngaruntuhkeun semanget juang anjeun kana ngusir panjajah nu aya di indonesia..
Anu ayena nganterkeun bangsa indonesia nuju ka gerbang kamerdekaan nana anu nyata.

Pahlawan, kumaha abdi tiasa ngabales jasa-jasana..
Ka nu atos anjeun pasihkeun kanggo bumi pertiwi indonesia..
Anjeun pertarohkeun nyawa pikeun kaciptana kamerdekaan indonesia..

Puisi pikeun pahlawan kuring

Ngenang para pahlawan bangsa
Ngahibar dina syair sang saka..
Ngakobar dina puisi indonesia
Kanggo ngahontal cita-cita anu merdeka..

Napak tilas pamuda bangsa
Ngahiji dina semanget jiwa raga..
Ngagema di jagat nusantara
Kanggo ngahontal prestasi sarta karya..

Merdeka…!
Nahtaan dina awak pejuang bangsa
Pejuang teu pamrih kanggo republik anu kacinta..
Ngagelora di gurat khatulistiwa
Masihan kejayaan bangsa sapanjang mangsa..

Pahlawan Ngabéla Lemah Cai

Pahlawan Ngabélaan lemah cai
Téga arék béla pati
Sanajan ngorbankeun nyawa
Pikeun jayana nagara

Bajoang nandonkeun raga
Pikiran rejéng pakaya
Demi éndonesia jaya

Anjeun rela ucul nyawa
Demi bandera pusaka
Korban nyawa teu kuciwa
Nu penting nagara merdéka

Nah, demikianlah sajak dan juga puisi untuk para pahlawan yang bisa saya tuliskan di blog basasunda.com. Pada kesempatan lain, insya allah akan saya tambahkan lagi sajak maupun puisi bahasa sundannya tentang pahlawan ini.

Dan semoga dengan sajak dan puisi sunda tentang pahlawan diatas kita bisa lebih mencintai, menghargai, dan juga menjaga negara kita tercinta ini dari tangan-tangan jail yang dapat memecah belah persatuan republik indonesia. Merdeka!

One thought on “Sajak dan puisi pilihan bahasa sunda tentang pahlawan!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *