Ruksakna hiji imah alabatan kena longsor di Bandung

Assalamu’alaikum Wr. Wb. Pamiarsa, wlijeung patepang deui sareng simkuring ucup dina acara warta sunda. Warta anu baris kapindangukeun nya eta: Ruksakna hiji imah alabatan kena musibah longsor di Bandung, 9 Desember 2017

Bandung – Intensitas hujan anu ageung nu turun di wilayah Kabupaten Bandung, Jawa barat, Senen (9/12/17) sonten, nyebabkeun pergeseran taneuh di Kacamatan Ibun anu nyebabkeun taneuh longsor diwilayah eta.

Kapolsek Ibun Iptu Asep Dedi, nyarioskeun yen taneuh longsor kasebat kajadian di Lembur Keusik Rincang RT 02/02, Desa Dukuh, Kacamatan Ibun, kira-kira tabuh 19.30 WIB.

Pergeseran taneuh longsor dina panjang 15 meter, lebar 4 meter, sarta luhur 6 meter eta nimpah salah sahiji imah boga warga anu aya disakitaran tempat kajadian eta.

Dedi ngungkabkeun kronologi kajadian, wanci kajadian taneuh longsor korban keur sasarean di kamar, kadenge suara gemuruh ti kamar pas ditingali ti palebah kamarna sihoreng teh kamarna tos ka urug ku taneuh hungkul.

“Taneuh kasebat asalna ti serang anu aya di sisi luhur imahna,” kedalna. Terang imahna katimpah taneuh longsor, saterusna korban dibantuan ku tatangga na.

“teu aya korban jiwa tina musibah taneuh longsor ieu, ngan saukur karugian nu mangrupi jebolna tembok kamar korban hungkul. Korban sareng lima anggota kulawargana ayena atos dievakuasi,” saur Kapolsek Ibun Iptu Asep Dedi

Pamirsa, Mung sakitu anu kapihatur wiljeung patepang deui dina warta anu bakal dongkap, Amit mundur,amit mungkur. Wassalam wr wb

7 thoughts on “Ruksakna hiji imah alabatan kena longsor di Bandung

  1. Kustian Post author

    Aya gé pidato tentang banjir:
    https://www.basasunda.com/2018/06/pidato-tentang-banjir-bahasa-sunda.html

    Reply

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *