BIOGRAFI BAHASA SUNDA
NAMA TOKOH: BJ HABIBIE

 

Foto: @google images

Presiden ka-tilu Republik Indonesia, Bacharuddin Jusuf Habibie lahir di Pare-Pare, Sulawesi kidul, dina 25 Juni 1936. Anjeuna ngarupakeun putra ka ompat ti dalapan duduluran, pasangan Alwi Abdul Jalil Habibie sarta RA. Tuti Marini Puspowardojo.

Habibie nikah jeung Hasri Ainun Habibie dina tanggal 12 Mei 1962 sareng ngagaduhan dua urang putra nyaeta Ilham Akbar sarta Thareq Kemal.

Sipat teges dina prinsip tos ditembongkeun Habibie ti alit keneh. Habibie anu boga pikaresep naek kuda ieu, kaleungitan bapana nu pupus dina tanggal 3 Séptember 1950 sabab kakeunaan panyawat serangan jantung.

Teu lila sanggeus bapana pupus, Habibie pindah ka Bandung pikeun nungtut élmu di Gouvernments Middlebare School. Di SMA, Anjeuna mimitian prestasinya, utamana dina palajaran-palajaran eksakta. Habibie jadi sosok favorit di sakolana.


Sanggeus tamat SMA di bandung taun 1954, Anjeuna asup Universitas Indonésia di Bandung (Ayeuna ITB). Anjeunna meunang gelar Diploma ti Technische Hochschule, Jerman tahun 1960 anu saterusna meunangkeun gelar Doktor ti tempat anu sarua taun1965.

Habibie nikah taun 1962, sarta dikaruniaan dua urang anak. taun 1967, Anjeuna jadi Profesor Kahormatan (Guru Besar) di Institut Téknologi Bandung.

Léngkah-léngkah Habibie loba dikaguman sareng kontroversi, loba pengagum tapi teu saeutik ogé anu teu sapamadegan kalayanana.

Habibie ngan sataun kuliah di ITB Bandung, 10 taun kuliah nepi ka ngahontal gelar doktor konstruksi pesawat di jerman jeung meunang predikat Summa Cum laude.

Saprak lulus habibie tuluy digawé di industri pesawat terkemuka MBB Gmbh Jerman, saméméh minuhan panggero Présidén Soeharto pikeun balik ka Indonésia.

Di Indonésia, Habibie 20 tahun ngajabat jadi Menteri Nagara Ristek/Kepala BPPT, mingpin 10 parusahaan BUMN Industri Strategis, dipilih MPR jadi wakil Présidén RI, sarta disumpah ku Pupuhu Mahkamah Agung jadi Présidén RI ngagantikeun Soeharto. Soeharto mikeun jabatan présidén éta ka Habibie dumasar Pasal 8 UUD 1945.

Thanks_
sumber referensi: google.com