Aya 5 wewengkon di jawa tengah anu paling rawan longsor

Semarang – Nga’asupan usum panghujan taun ayeuna, aya lima wewengkon (daerah) di Jawa tengah anu paling rentan lumangsung kena musibah taneuh longsor.

Wewengkon nu paling sering kana musibah taneuh longsor diantawisna nyaeta Kabupaten Wonosobo, Banjarnegara, Purbalingga, Purworejo sarta Kebumen.

Anu nu paling aman ngan saukur kota Salatiga,” Saur wakil Gubernur Jawa tengah, Heru Sudjatmoko rengse ngahadiran Silaturahmi Politik DPD PDI Perjuangan di Jawa tengah, Bandungan, Kabupaten Semarang.

Kanggo anceman musibah alam ngasupan usum panghujan di Jawa tengah ieu, kahiji nyaeta taneuh longsor sarta kaduana banjir. Sajauh ieu, kanggo banjir atos lumangsung di Cilacap sarta Kebumen.

Wargi anu salila ieu nyicingan di wewengkon nu rawan musibah longsor, margi lahanna anu kawates. Kumaha anjeunna ulah ngawangun imah di tempat-tempat anu gampil kena longsor. Janten gampil nyarios na, nanging henteu gampil neangan solusinya, contona di Banjarnegara nu paling seueur.

Solusi kanggo ngahindaran musibah taneuh longsor nu lumangsung di wewengkon kasebat, sacara teoritis saleresna tiasa ku cara transmigrasi. Nanging perkawis eta, henteu gampil kanggo nga-transmigrasikeun.

“Ku kituna, lamun usum halodo aya taneuh anu merekah, dina usum panghujan langkung urang kedah lewih waspada. Sabab, lamun terus-terusan kaisian cai eta taneuh teh tiasa nyebabkeun taneuh longsor” Saur Heru Sudjatmoko.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *