Wilayah Selatan Kabupaten Bandung Barat Paling Rawan Longsor

Nga’asupan usum hujan, wilayah Kacamatan Cililin, sarta sakurilingna rawan kana musibah longsor. Longsor ieu di antarana lumangsung di RT 2 RW 1, Desa Nanggerang, Kacamatan Cililin dina dinten Senen 6 Nopember 2017 sonten.

Kapala Widang Pananggulangan Musibah di Wewengkon Kabupaten Bandung barat, Dicky Maulana ngungkabkeun yen longsor kasebat lumangsung di jalan panghubung di Kabupaten Bandung barat sareng Kabupaten Bandung.

“Longsorna lumangsung ti handap jalan, ku kituna henteu nutupan jalan. Janten akses jalan tiasa keneh diliwatan.” Saur Dicky, Salasa 7 Nopember 2017.

Nurutkeun panginten Dicky, longsor menyebabkeun sisi jalan ambles sajero 25 meter. Akses jalan sempet kahambat, nanging kiwari atos tiasa normal. Patugas BPBD masangkeun aturan-aturan mepeling di tiap-tiap lokasi longsor.

Dicky nuturkeun, longsor lumangsung akibat hujan nu ageung anu nyiram di wewengkon Desa Nanggerang, Kacamatan Cililin. Kondisi taneuh di lokasi longsor cekap labil, ku kituna teu kuat nahan gerusan cai hujan. Bencana alam longsor kasebat henteu dugi nyandak korban jiwa.

“Abdi nyuhunkeun supados wargi disakitaran lokasi longsor kedah tetep waspada terutami di onggal tempat anu masih boga potensi longsor, sabab curah hujan ayeuna masih ageung sarta tiasa micu longsor susulan,” saur anjeunna.

3 thoughts on “Wilayah Selatan Kabupaten Bandung Barat Paling Rawan Longsor

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *