Kementrian pendidikan permudah pelajar putus sekolah

Warta Senin,23 October 2017 | 18:26 WIB

Kementerian pendidikan sarta Kabudayaan (Kemendikbud) sakedikna ngajaring 200 rebu barudak diluar sakola, minangka masihan “Kartu Indonesia Pinter (KIP) dina 2017. Kemendikbud ngajamin kagampangan barudak engkina diluar sakola pikeun nempuh kana jalur pendidikan atikan nonformal.

“Urang jieun gampang kanggo barudak nu aya di jalanan, pikeun ngadaptar di PKBM supados meunangkeun mangpaat dina PIP,” sanggem Menteri Atikan sarta Kabudayaan (Mendikbud) Muhadjir Effendy di Kantor Staf Presiden (KSP), Jakarta, Senen (23/10/17).

Muhadjir Effendy oge ngajamin moal aya deui prosedur anu rumit pikeun ngadaftar sakola, sareng atikan nonformal atawa Pusat Kagiatan Belajar Masyarakat (PKBM).



Mantan Universitas Muhammadiyah Malang (UMM) kasebat, nyebutkeun yen Program Indonesia Pintar (PIP) tiasa masihan kanaekan dina angka partisipasi sarta turunna jumlah barudak anu putus sakola.

Kaitung ti bulan Oktober 2017, anjeuna nyebutkeun pamarentah atos nyalurkeun 75, 3 persen ti total panarima mangpaat KIP. Anjeuna agarincikeun pancapaian pangluhurna siswa SMK sagede 78,5 persen, SMA 75,9 persen, SMP 74,3 persen, sarta SD 75,1 persen.

Anjeuna nambahkeun, pamarentah ngabagikeun kartu KIP anu boga fungsi minangka kartu anjungan tunai mandiri (ATM). Ku kituna, pamarentah daerah tiasa milu aktip tina ngadorong pelajar pikeun ngaktifkeun sarta nyairkeun KIP. Saur Muhadjir Effendy di Kantor Staf Presiden (KSP), Jakarta, Senen (23/10/17).

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *