PAGUNEMAN 2 ORANG “DIAJAR INTERNET”

contoh paguneman bahasa sunda singkat atau paguneman basa sunda yang dapat dilakukan oleh 2 orang
Judul paguneman: Diajar Internet )

 

Contoh Paguneman singkat bahasa sunda 2 orang. Dengan Judul paguneman: Diajar Internet
Google logo

DIAJAR INTERNET :

Agus :  Gin, tos beres pr BASA Sunda ngadamel kliping teh?
Gigin :  Acan. Hese milarina, Gus. Mangkaning anu dikliping-keun teh saur Pa Anda kedah berita anu eusina informasi wisata di Bogor. Ari Agus kumaha, atos?

Agus :  Tos beres Agus mah tikamari ge.
Gigin :  Ti mana Agus kenging koranna?
Agus :  Seueur atuh koran mah, Gin. Tiasa milari ka rerencangan anu langganan koran atawa ngiring moto kopi ka perpus-takaan.

Gigin :  Eh, enya nya.
Agus :  Tapi teu gampil milari dina koran oge. Kan saur Pa An-da kedah berita tentang tempat wisata, barang karajinan, kasenian, atawa kadaharan has Bogor. Tah, dina koran teh sesah milarianana sakapeung mah. Tapi aya anu gampil, Gin?

Gigin :  Dina naon?
Agus :  Dina internet! Yu geura, ayeuna Gigin diajak ka warnet ku Agus, urang diajar online dina internet.

Gigin :  Ah, ah teu tiasa Gigin mah muka internetna oge. Jaba kedah mayar meureunan.
Agus :  Enya, ku Agus disarengan, ngarah Gigin tiasa. Engke di-papatahan, kedah kumaha, kedah mencet naon. Mayarna mah da mirah, mung Rp 3.000,- per jam.

Gigin :  Cenah urang kedah gaduh heula alamat e-mail pami ba- de muka internet teh. Enya kitu, Gus?
Agus :  Teu kedah, ari urangna moal ngintun berita atawa surat ka batur mah.
Gigin :  Oh, kitu nya. Ari eta informasi wisata Bogor tos aya dina internet kitu?

Agus :  Aya nanaon oge! Toge Gebro oge tos lebet kana internet.
Gigin :  Carana kumaha pami urang hoyong milari informasi wisata Bogor kitu teh?

Agus :  Nya engke di warnet diwartosan. Urang engke lebet heula ka website Google, Yahoo, atawa MSN. Upami tos muka, dina kolom search urang kantun ngetik ‘alamat’ anu dipilari, upamina: www.basasunda.com atawa tiasa oge milarina anu sejenna.

Gigin :  Hayu atuh. Gigin teu sabar yeuh, hoyong geura tiasa muka internet! Engke bari rek diajar chating tea nya,
Gus? Assiiiik….!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *