Kumpulan Pantun Lucu Bahasa Sunda Bikin Cengar Cengir!

By | Januari 26, 2016

Pantun kalau dalam bahasa sunda biasanya disebut dengan istilah paparikan, pantun ini pada umumnya memiliki baris kata yang berakhiran sama, intinya setiap akhiran katanya harus sama.

Pada umumnya pantun ini biasa dibuat sebanyak 2 hingga 4 baris. Dua baris pertama berupa lampiran atau kiasan, dan dua baris berikutnya adalah isi atau maksud dari tujuan penyampain nya.

Dalam bahasa sunda sendiri penyajian pantun ini beraneka ragam. Baiklah, dibawah ini merupakan pantun lucu bahasa sunda yang sudah saya kumpulkan, mudah-mudahan dapat menghibur.

Pantun Bahasa Sunda LucuKumpulan pantun lucu bahasa sunda bikin cengar cengir

Si mamat mawa bedog na baskom
Selamat datang diblog basasunda (dot) kom

Mencit hayam pake keris
Calikna dina luhur meja
Lamun hayang kanu geulis
Kudu boga motor ninja

Kamana jalan ka imah si nita?
Tuh kaditu ka palih wetan
Kamana eta jalan ka surga?
Tuh kaditu ka pangaosan

Aya daun warna koneng
Dikantongan di jero calana
Uing hayang ulin ka si eneng
Tapi sieun ku bapana

Karung manggah disimpen dina seng
Tepi teu di cokot ku mang nana
Kuring bogoh ka si eneng
Tapi era ngomongan nana

Manuk perkutut nempo bangkong
Maneh hitut, teu ngomong-ngomong

Arek naon ngala kalapa
Mun encan jadi tunas
Arek naon meser vespa
Mun cicilan kompor oge encan lunas

Buah nangka Buah belimbing
Teu nyangka bibir maneh suing..

Buah nagka buah kadondong
Teu nyangka buuk kuring gondrong

Naek delman tepi ka taman
Maneh tampan tapi loba jerawatan

Di ditu gunung di dinya gunung
Ditengah-tengah aya kembang melati
Maneh bingung urang oge bingung
Nu penting mah urang heppi

Aki-aki naek na tangkal, nempo pocong
Sugan aing tah lalaki, padahal bencong

Ceu lilis milih casan
Ngan hanjakal teu di beuli
Eta istri geulis pisan
Ngan hanjakal tara mandi

Buah semangka buah kadondong
Mun maneh suka, nyantai dong

Cicing di imah nempo film upin-ipin
Cing kumaha mun urang tukeran pin ?

Aya tempe di baceman
Dijualna di warung si dadi
Abdi aya hate ka anjeun
Naha anjeun teu bogoh ka abdi

Ka palembang meser tinta
Tinta na di pasihkeun ka mang gimun
Namun entos jatuh cinta
Teu kapanggih sa sasih asa sataun

Si totong mangkat ka darmaga
Henteu poho ngajak si dinda
Tong sirik kanu leuwih boga
Tong ngahina oge ka nu teu boga

Mang maman balik burit
Lantaran balik ngarit di sawah na
Mun urang teu boga duit
Lah geuningan loba kahayangna

Lamun anjeun boga linggis
Sok paehan tah lauk hiu
Lamun maneh pinter bahasa inggris..
Sok naon tah artina “I love you”

Ceu mumun nongkrong di parapatan
Nongkrongna bari ucang-ucangan.
Mun kuring dibere kasempatan
Kuring janji bakal setia ka anjeun

Neangan paku dina calana
Manuk tikukur aya dina sarang
Ti bahela nepi ka ayena
Ngan diri anjeun anu kuring hayang

Ka warnet bari meser ES dawet
Es dawetna hayang di gulaan
Uing Asa hayang sangu liwet
Sangu liwet anu dipedaan

Aya saung nyien na ti balik
Kaos kuring dipoe kahujanan
Mumpung kuring boga milik
Saha anu hayang dijajanan

Manggang pare dina haseup
Pare garing rek di karungan
Hese sare teu bisa reup
Gulang guling ngan sorangan

Si ari ka panggang sirahna
Sate bebek melina di colok
Ari awewe jaman ayeuna
make androk papondok-pondok

Meli piring di ci anjur
Mang agus ngepel di tonggoh
Hayang teuing jiga batur
Malem minggu apel ka kabogoh

Si dina ragag na jero bak
Si ayu ngala hurang dijalan
Sadayana geura aribak
Hayu urang jalan-jalan

Mencit meri dina luhur rakit
Boboko wadah na bakatul
Sanes nyeuri ku panyakit
Tapi kabogoh sien di tikah batur

Mang komar bajuna ungu
Mangkat meuleum jarami
Kuring rek dahar euweuh sangu,
Kapaksa nyieun sarimi

Nginum sekuteng, pake kueh cucur
Benget kuring ganteng, benget maneh ancur.

Jalan-jalan ka belanda, meser buah sayur jeung markisa..
Mun jadi jalma ulah balaga, dijauhan ku batur karak ka rasa!

Si nini keur melah dukuh
Wayah gini aku udah tunduh

Nini-nini nginum jajamu
Hari ini aku kangen sama kamu.

Make minyak wangi di ruang tamu
Wilujeng wengi hey kamu-kamu..!

Nini-nini diuk jeung kake-kake
Hari ini kayanya aku ngebangke..!

Nini-nini mawa obor
ini jadwalnya aku molor..!

Wadah rangginang gambarna kapal
Wajahku ganteng tapi eweuh nu apal.

Hayam kate, ka gencet jok motor dulur
Udah PDKT, kabogoh malah direbut ku batur.

Ka pasar meser sajadah, balikna nyimpang ka tukang baso urat
Hirup mah kudu getol ibadah, supaya salamet dunya jeung akherat.

Ngenah mana jagong jeung kopi?
Ngenah kopi atuh bisa di inum!
Ngenah mana irung jeung pipi?
Ngenah pipi atuh, bisa dicium!

Hayang ngiuh pake payung
Tapi kumaha muka payungna
Hayang wauh jeung nu make kurudung
Tapi kumaha ngomong keun nana

Tibatan urang mawa padang
Mending ge urang mawa ragaji
Tibatan urang ulin begadang
Mending ge urang mangkat ngaraji

Baca:
• Dialog percakapan lucu sunda
• Carita pondok (carpon lucu) sunda

 

Nah mungkin itu saja untuk sementara pantun lucu bahasa sundanya, mudah-mudahan dapat sedikit menghibur. Dan terimakasih atas waktu dan kunjungannya.

“Meli tambang ka warungna si kokom”
Nuhun tos ameng ka basa sunda dot kom.

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *