Biografi Egkos Koswara

Silahkan kamu sesuaikan biogdata biografi bahasa sunda berikut ini dengan nama atau tokoh seseorang yang akan kamu buat biodata dirinya, jika ingin menggantinya dengan tokoh yang lain. Tapi sebelumnya, kamu harus cari tahu dulu tentang tokoh itu.

Biografi Egkos Koswara Bahasa Sunda

Biografi Bahasa Sunda Tentang Engkos koswara

ENGKOS KOSWARA, lahir tanggal 20 Juni 1965, di Cisarua, Bogor. Lulus ti SMP taun 1981 henteu bisa nuluykeun sakola lantaran kolotna ripuh teu bogaeun biaya, sanajan kitu Pa Engkos henteu putus asa.

Manehna satekah polah mekarkeun bakatna nyaeta nyieun barang-barang karajinan pikeun cnderamata. Lain meunang sakola atawa kursus bisa nyieun barang karajinan teh, tapi ku kadaekna sorangan.

Ku sabab leukeun jeung daria digawe, barang karajinan jieunan Pa Engkos tuluy kawentar. Rupa-rupa cinderamata jieunan Pa Engkos kayaning wayang, paparahuan, jeung patung boneka kiwari geus nyebar ka mana-mana.

Tina hasil digawena Pa Engkos bisa nyukupan kabutuh hirupna sapopoe sarta bisa nyakolakeun anakna. Di gigireun imahna di Cisarua ayeuna geus ngadeg sanggar, nyaeta tempat anu diancokeun pikeun sing saha bae anu hayang diajar nyieun barang karajinan.

Taun 1998 manehna milu dina pameran barang karajinan, sarta meunang penghargaan ti pamarentah.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *