Kumpulan Contoh Wawaran Panyaram Atau Panitah Bahasa Sunda

By | Maret 14, 2019

Kumpulan contoh wawaran panyaram – Dalam bahasa sunda kalimat panyaram atau kalimat panitah sendiri pada umumnya bisa dilihat  dengan adanya kata-kata larangan seperti kata ulah, teu kenging, entong, montong dan lain sebagainya.

Kalimat panyaram merupakan kalimat larangan yang digunakan untuk menyampaikan larangan atau perintah terhadap sesuatu hal, misalnya larangan terhadap tingkah laku, atau perbuatan yang tidak baik untuk dilakukan seseorang dan lain sebagainya.

Kalimat wawaran panyaram bahasa sunda ini menggunakan kata-kata negatif seperti kata ulah, teu menang, teu kenging, kudu, dan sebagainya. Selain itu, terkadang kalimat panyaram atau panitah ini juga menggunakan tanda seru (!).

Dalam bahasa sunda kalimat panyaram dan kalimat perintah memang sama-sama merupakan kalimat yang termasuk ke dalam bentuk kalimat perintah. Dan berikut beberapa kumpulan contoh wawaran panyaram dalam bahasa sunda.

KUMPULAN CONTOH WAWARAN PANYARAM ATAU PANITAH BAHASA SUNDA SINGKAT

Kumpulan Contoh Wawaran Panyaram Atau Panitah Singkat Bahasa Sunda

Supaya ulah banjir waé, makana urang ulah miceun sampah papaduan atuh ka susukan ieu bisi mangpet!

Novi, manéh kudu balik ayeuna lamun tos uih sakola, ulah nyimpang kamana-mana heula kudu langsung balik ka imah!

Supaya nilai ulangan urang alus, ulah dilobakeun ulin, hidep sing rajin balajar di imah ayeuna!

Lamun masihan parab lauk téh ulah loba-loba teuing naha, lebar bisi caina téréh kotor!

Ulah miceun sampah di kelas atuh, urang kapan karék bérés pikét!

Punten ulah waka asup ka kelas nya, soalna nuju di pél, baseuh kénéh!

Ka uninga ka sadaya siswa-siswi SMP 8, yén mimiti ti isukan teu menang nyandak hp ka sakola. Ku sabab tiasa nganganggu proses diajar di kelas!

Ulah ngaroko baé! Ngaroko téh pan teu saé kana kaséhatan salira!

Teu kenging ngahurungkeun hp lamun, parantos keur aya di jero kapal!

Lamun keur ulangan téh ulah nyonték ka batur! Urang, kudu percaya kana kamampuan diri urang sorangan.

Ulah nginum-nginuman beralqoh*l, sabab éta bisa ngaruksah awak sarta kasadaran pikiran urang!

Ulah saré peting teuing, komo nepi ka begadang mah, bisi isukan isuk sakola kaberangan!

Ulah sok mencétan jerawat, bisi engkéna jadi ngalobaan!

Hey barudak, manéh ulah osok nyorat-nyorét tembok di kelas!

Pokona ulah waka ngabukakeun panto éta, sateu acan bapa uih!

Ulah sok daek cukat-cokot ka barang batur anu lain milik sorangan, bisi engké kaduhung!

Ulah bobogohan baé di sakolaan, bisi belajarna ka ganggu!

Teu menang nyandak pakakas anu tiasa ngabahayakeun ka sakola!

Mimiti ti isukan, kanggo para siswi teu menang nganggoan rok pendék deui ka sakolaan!

Kahade ulah nepi ka poho ngalaksanakeun sholat 5 waktu téh, sabab éta kawajiban urang di dunya!

Nah, jadi kesimpulannya kalimat wawaran panyaram ini intinya merupakan sebuah kalimat larangan yang isinya untuk memerintahkan sesuatu baik untuk dikerjakan ataupun tidak yang diperintahkan kepada seseorang.

Demikian contoh wawaran dalam bahasa sunda yang bisa dituliskan, mohon maaf apabila terdapat kesalahan dalam penulisan artikel yang berjudul kumpulan contoh kalimat wawaran panyaram atau panitah singkat bahasa sunda diatas, semoga bermanfaat.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *