Category Archives: Dongeng kabayan

Si Kabayan Ngala Lauk, “Naon-Naon Keur Semah ??”

Si kabayan jeung mitohana isuk-isuk keneh geus nagog sisi walungan. Teu lila burudul rahayat, maksudna rek marak walungan dumeh bakal kasumpingan tamu agung ti dayeuh. Foto @ source Ari kasedepna tamu, ceuk kokolot desa, nyaeta lauk ti walungan. Tah, poe ieu teh para tamu rek dibere goreng tawes, pais nilem, jeung beuleum kancra, dicoelkeun kana sambel jahe ditinyuh kecap.… Read More »

Cerita Lucu Si Kabayan, Sayembara Lomba 17 Agustusan!

Cerita lucu bahasa sunda ini datang dari si kabayan yang ikut menjadi peserta sayembara lomba 17 agustusan tahun kemarin, dimana minat peserta tahun ini diminati dari berbagai negara termasuk eropa, hanya satu orang perwakilan dari indonesia yaitu si kabayan. Nah bagaimana cerita lucu tentang si kabayan kali ini? Langsung saja disimak cerita bahasa sunda tentang si kabayan dibawah… Read More »

[NEW] Pengertian Dongeng Dalam Bahasa Sunda!

Basasunda.com – Pada artikel sebelumnya, kita sudah membahas cukup lengkap tentang pengertian dongeng dalam bahasa indonesia. Nah, pada kesempatan kali ini, saatnya giliran pengertian dongeng dalam bahasa sunda. Artikel tentang pengertian dongeng dalam bahasa sunda ini diantaranya meliputi tentang materi pembelajaran antara lain: “Pengertian dongeng basa sunda, sejarah dongeng, unsur dongeng sunda, ciri dongeng, fungsi dongeng, jenis dan… Read More »

Dongeng Bahasa Sunda, Si Kabayan Ngala Roay!

Dina hiji peuting Si Kabayan diajak ngala roay ku mitohana. Isukna, isuk-isuk bral ka haruma, rada jauh ti lemburna. Di jalan taya nu ngomong sakemek-kemek acan, sumawonna Si Kabayan da puguh tunduheun keneh. Tuman hees nepi ka beurang, ari ieu isuk keneh geus digugubrag dititah hudang. “Teu kaharti ku mitoha,” ceuk dina pikirna, Sakitu geus kolot na aya… Read More »