KAMUS INDONESIA-SUNDA (C)

Agar tampilannya sesuai, untuk pengguna android silahkan aktifkan situs destop pada browser google chrome kamu

KAMUS INDONESIA-SUNDA HURUF C

CABAI
CALUI
cabai, cabé.
3. nyiwit; 4. nyopét: pencacak,
teung (garam inggris
jsb.).
cabai merah, cabé beureum.
tukang copét.
cahaya, cahya, sinar, cahaya.
cabai hijau, cabé héjo.
cacap, mencacap, diangir,
bercahaya, cahayaan.
cabal rawit, céngék.
dikuramas; lemesna:
dikujamas.
cair, 1. éncér; 2. bisa diduitkeun
cabang, 1. dahan (tatangkalan); 2.
cacar, 1. panyakit kulit, kudis; 2. teu
(cék jsb.).
cagak: bercabang,
nyagak,
daék cicing,
lulumpatan ka ditu
cais, elés, tali kadali (kuda).
ngarancabang
(pikiran); 3. bagi-
ka dieu (kuda liar).
cakah, cekah.
an tina usaha,
organisasi jsb.
mencacar, 1. nyuntik cacar; 2.
cakal-bakal, nu mimiti ngabaladah
cabar, 1. cambal, leungit kakuatan-
bagerak kalawan
pipindahan.
kampung, cikal bakal.
nana (jampé pamaké
jsb.); 2.
cacat, cacad, tanpadaksa.
cakap, 1. cakep, pinter, parigel; 2.
borangan, kurang
kawani; 3.
cacat badan, tanpadaksa.
ucap, omong.
lalawora, kurang
ati-ati; 4. boros,
cacat bawaan, cacad tikudrat.
cakap angin, omong kosong.
awuntah, henteu rikrik
(kana
bercacat, aya cacadna.
cakap besar, rahul, rahong.
rejeki).
cacau, 1. teu daék cicing; 2. hen-
bercakap-cakap, ngobrol,
cabik, soék, soéh, rajét.
teu pangger pamadegan,
cus-cos
ngawangkong, gunem
catur, pa-
mencabik-cabik, nyosoék,
ka ditu ka dieu; 3.
cruk-crek
guneman.
ngajejewet, nyasaak.
(mindeng  kawin); 4. bacéo
percakapan, guneman, obrolan,
cabuk, 1. singkang (suku); 2.
(manuk jsb.); 5.
gugup.
wangkongan,
babadamian.
kobokan; 3. hampas
wijén (sang-
mencacau, gundam.
kecakapan, kaparigelan, kamam-
geus diala minyakna).
caci, mencaci, nyarékan, nyawad,
puh, kamahér.
cabul, jorang, cawokah, pagawéan
nyempad.
cakar, 1. cakar; 2. suku nu aya
teu uni.
mencaci maki, nyarékan laklak
kukuan.
bercabul, 1. milampah pagawéan
dasar, ngahina
bébéakan.
mencakar, 1. nyakar; 2. ngoréh
teu uni; 2. tatalépa
(kasakit jsb.);
cacing, cacing.
(hayam jsb.).
3. nerekab (kajahatan
jsb.).
cacingan, cacingeun.
bersicakar, silicakar.
mencabuli, ngagadabah (kahor-
cadai, mencadai, ngaheureuyan,
cakawari, janggawaréng.
matan awéwé).
ngagonjak, ngoconan.
cakruk, garduh.
cabut, mencabut, nyabut.
cadung, bercadung, sirungan
cakup, mencakup, 1. nyapluk,
mencabut nyawa, maéhan,
(binih).
nyantok; 2. nyiuk (ku
leungeun);
maténi.
cagar, 1. boreh, tandon, jaminan; 2.
3. nyakup, ngawengku.
mencabut pedang, mesat go-
panjer; 3. daérah anu
ditangta-
tercakup, kawengku.
bang.
yungan pikeun
ngamumulé tutu-
calak, 1. capétang; 2. bawél,
mencabuti, nyabutan.
wuhan, sasatoan jsté.
céréwéd.
cacah, mencacah, nyocogan ku
mencagarkan, ngagadékeun,
calang, 1. burindil (teu loba daun);
jarum (dina kulit)
ambéh aya
nandonkeun.
2. ngintip, nyawang.
tapakna (nyieun tato).
caguh, hileudeun.
calar, baréd (dina kulit).
mencacah daging, nyacag da-
cagut, mencagut, macok.
calar balar, bararéd.
ging (keur perkedél
jsb.).
cahar, mencahar, nguras beu-
caling, sihung.
cacak, mencacak, 1. nancebkeun
teung.
calui, daék digosok atawa disuap
(tihang jsb.); 2.
nangtung ajeg;
pencahar, obat keur nguras beu-
(narima duit haram).

2.

CAMBANG
CATU
cambang, godég.
tercangak-cangak, luak-lieuk,
capik, 1. lumpuh, kémpér; 2. capé,
cambuk, pecut, cameti.
tatanggahan.
lungsé.
cambung, mangkok gedé, ringkok.
canggah, 1. gantar nu tungtungna
caplak, 1. kutu anjing, ucing jsté.;
camca, séndok leutik, séndok entéh.
nyagak; 2. dahan anu
nyagak.
2. piteuk; 3. kutil
gedé.
campah, hambar, cawérang.
canggung, 1. karagok; 2. janggal;
caplok, mencaplok, nyapluk,
campak, 1. tampek; 2. piceun,
3. kaku.
ngalegleg.
balang.
cangkel, mencangkel, 1. ngais
capung, papatong.
mencampakkan, miceun, nga-
dina cangkéng; 2.
nyantétkeun,
carak, mencarak, notor.
balangkeun,
ngabeubeutkeun.
ngagantungkeun.
cari, mencari, néangan.
tercampak, kabantingkeun,
cangking, mencangking, ngajing-
mencari akal, néangan akal,
kabalangkeun.
jing.
ihtiar.
camping, robét, rabét, soék, soéh.
cangkingan, babawaan.
mencari ilmu, nyuprih pangarti,
compang-camping, rubat-rabét,
cangkul, pacul.
néangan élmu.
sararoék.
mencangkul, macul.
mencari muka, pupujieun.
campur, campur.
cangkung, mencangkung, diuk
mencari pasal, nyieun pucuk ti
bercampur, pacampur, nyampur.
saperti nu cingogo,
nangkeup tuur.
girang.
mencampuri, 1. nyampuran; 2.
cantik, 1. geulis; 2. éndah wangun
pencarian, pacarian, pacabakan.
pipilueun.
jeung buatanana.
carik, 1. soék, soéh; 2. lambar; 3.
camuk, mencamuk, 1. nubles,
cantol, mencantol, ngait, nyantél.
juru tulis désa.
newek, ngarangkét,
malu; 2.
cantum, mencantumkan, 1.
secarik kertas, salambar kertas.
ngamuk.
nyeumatkeun (jarum,
panitih jsb.);
mencarik, nyosoék, ngajejewét.
canai, gurinda.
2. nyambungkeun nepi
ka rapet;
caring, mencaring, ngalanggar
canak, mencanak, ngajaul, nye-
3. napelkeun,
némpélkeun
(hak).
lengceng.
(pangumuman dina
témbok jsb.);
caruk, mencaruk, 1. nyisit (kulit
canang, bendé.
4. masang, ngamuat,
ngasupkeun
kai jsté.); 2. nyadap
(karet,
mencanangkan, ngémbarkeun,
(ngaran, catetan dina
karangan
damar jsté.); 3.
gembul (dahar).
ngabéwarakeun,
ngumumkeun.
jsb.); 5. nancebkeun,
nubleskeun.
carut, 1. kotor, kasar, jorang
cancut, cangcut, cawet.
tercantum, aya réngkolna (dina
(omongan); 2. raca
(tapak ngoét).
canda, bercanda, heureuy, banyol,
tulisan jst.), kamuat.
carut marut, 1. sagala rupa
ocon.
capai, mencapai, ngahontal, nepi
omongan nu teu uni; 2.
raraca.
candang, gedé wawanén, taya
(ka nu dimaksud); mencapai
cita-
mempercaruti, nyacampah, nga-
kasieunan, wanian.
cita, ngahontal cita-cita; mencapai
hina bébéakan,
nyarékan laklak
candu, madat.
tujuan, nepi ka nu dituju.
dasar.
mencandu, nyandu.
tercapai, kahontal, laksana.
cat, cét.
pecandu, 1. nu ngisep candu; 2.
capak, mencapak, 1. teu maliré,
catat, catet.
nu mikaresep pisan.
ngahinakeun,
nyacampah; 2. diuk
catatan, catetan.
candung, parang nu nyambung
ngadéngkak; 3.céplak.
mencatat, nyatet.
jeung gagangna
(ngahiji, dijieunna
capang, baplang (kumis, tanduk
catek, mencatek, 1. macok (oray);
tina beusi).
jsb.).
2. ngegel (anjing).
cangak, mencangak, tanggah.
capek, capé.
catu, rangsom, jatah.

3.

CATUK
CELENGAN
mencatu, 1. méré jatah; 2.
cecak, cakcak.
ngadengkék; 3.
pikasieuneun,
ngarangsom.
cecak, mencecak, 1. nyiwit; 2.
pikahariwangeun.
catuk, mencatuk, 1. macok; 2.
nyopét.
cekang, 1. rengkeng, heuras; 2.
ngetrok (panto jsb.);
3. nyiuk ku
pencecak, tukang copét.
heureut, sempit.
séndok atawa leungeun.
cecap, mencecap, ngalétak,
cekat, cekatan, 1. calakan, pinter;
catut, 1. gégép; 2. panyapit (pinsét);
ngicip-ngicip.
2. rikat, tangginas,
palinceng,
3. nipu atawa ngakal.
cecar, mencecar, nyehcer (ku
mahér.
pencatut, tukang catut.
témbakan, patalékan
jsb.).
cekel, 1. tumbak leutik; 2. pedit,
catutan, pangasilan ladang nya-
cecer, berceceran, awur-awuran.
korét, pinter kodék.
tut.
tercecer, 1. awur-awuran; 2. ka-
cekik, cekék.
mencatut umur, nétélakan umur
tinggaleun jauh; 3.
ragrag di
mencekik, nyekék.
nu lain sabenerna,
upamana baé
satengahing
perjalanan.
tercekik, kacekék.
umur 30 taun
disebutkeun 25
cedera, 1. tatu, raheut; 2. cilaka;
ceku, menceku, 1. nyoco; 2. sebel
taun; maling umur.
3. cidra; 4. paséa.
(rek utah).
mencatut nama pejabat, ngin-
ceding, 1 keri, mérékététét
cekuh, mencekuh, ngodok (saku
jeum (nyalahgunakeun)
ngaran
(papelakan); 2.
sirung.
jsb.).
pajabat keur
kapentingan dirina
cedok, panyiuk, sisiuk.
cekung, 1. celong (panon); 2. ke-
sorangan.
mencedok, nyiuk (cai jsb.).
mong (pipi nu ompong).
caung, kemong (pipi nu ompong).
cegah, mencegah, 1. nyegah, ma-
cela, cacad, aéb.
cawak, kempot (pipi).
gak; 2. ngajaga supaya
ulah aya
bercela, aya cacadna.
cawan, mangkok, cangkir teu ceulian.
kajadian goréng.
mencela, nyawad, nyempad,
cawang, cagak.
cegukan, sisidueun.
ngiritik.
cawat, cawet.
cekak, bercekak
pinggang,
nulak
tercela, teu pantes, teu uni, ma-
cebik, mencebik, ngajebi, ngaje-
cangkéng.
tak aéb.
béngan.
mencekak, ngajiwir, nyapit ku
celah, sela-sela, sesela.
cebir, mencebir, nyewiran.
jempol jeung curuk
atawa jajang-
celaka, cilaka.
secebir, sacewir.
kung.
mencelakakan, nyilakakeun.
ceok, 1. cécéwok, ngisang; 2.
bercekak, gelut.
kecelakaan, kacilakaan.
siwur, gayung (tina
batok).
mempercekakkan, marebut-
celana, calana.
cebol, béké.
keun, gelut lantaran
marebutkeun
bercelana, dicalana.
cebong, buruy.
hiji hal.
celang, mencelang, ngadilak,
cebur, tercebur, tigejebur.
cekal, 1. tabah, teteg (haté); 2.
ngadelék.
mencebur, ancrub.
cekel; 3. singgetan
tina “cegah
celangak-celinguk, culang-cileung,
bercebar-cebur, gejebar-geje-
dan tangkal”,
aturan teu meunang
cungas-cingeus.
bur.
ninggalkeun atawa asup
ka nagara
celat, mencelat, 1. ngajaul; 2.
cecah, sececah, sakeudeung.
urang pikeun jalma
jalma anu di-
luncat luhur atawa
jauh.
mencecah, 1. antel; 2. nyoél; 3.
anggap ngabahayakeun
nagara
celek, pécak.
nincak.
atawa ngalanggar
hukum.
celemotan, carémot, camérong.
sececah mata, sakolépat, sake-
cekam, mencekam, ngerewes,
celeng, bagong.
dét nétra.
ngerekeub; 2.
ngadempét,
celengan, céngcéléngan.

4.

CELENTANG
CERAMAH
celentang, nangkarak.
cemplang, camplang.
macangkrama, piknik.
celoteh, berceloteh, ngocoblak,
cemplung, kecemplung
cengkerawak, cangkurawok.
ngocomang, bacéo.
tercemplungkan, tikecemplung.
cengkerik, jangkrik.
celup, mencelup, 1. nyelep; 2.
mencemplungkan, ngecem-
cangkering, cangkring, dadap
ngasupkeun kana cai
(entéh jsb.).
plungkeun.
cangkring.
celurut, cucurut.
cenangau, walangsangit.
cengkih, cengkéh.
celus, mencelus, tigebrus (kana
cenayang, dukun nu bisa ngaya-
cengkok, 1. béngkok; 2. logat (ba-
leutak).
keun hubungan jeung nu
gaib.
sa); 3. wirahma lagu: cengkok
cemani, camani.
cencang, mencencang, 1. nyiksik-
melayu, wirahma lagu malayu.
cemar, 1. kotor; 2. harti injeman:
an, ngeureutan; 2.
meulahan,
centeng (perenang), burak-barik,
cabul, jorang, teu
uni, goréng.
motongan (ku kampak,
bedog
paburantak, amburadul.
mencemarkan, ngotoran, nga-
jsb.).
centung, jajambul (dina hulu ma-
goréngkeun, ngaruksak
ngaran
cendawan, suung, supa, jamur.
manuk).
jsté.
cendekia, pinter, cerdas, calakan.
cenung, tercenung, ngahuleng,
cemara, camara.
cendekiawan, jelema pinter.
huleng jentul.
cemas, waswas, paur, hariwang,
cendera mata, tanda mata, ke-
cepak, céplak.
kasieunan, guligah,
melang.
nang-kenangan.
cepat, gancang, cepat.
mencemaskan, manghariwang-
cenderung, doyong, condong.
cepat kaki, parigel tur giat (di-
keun, mangmelangkeun.
cenduai, pélét, asihan.
gawé).
cemberut, camerut, jamedud.
cengam, mencengam, nyapluk.
cepat lidah, beuki ngomong
cembung, kembu, kembung.
cengang, tercengang, hélok,
tanpa dipikir heula,
saengangna.
cemburu, timburu, sirik, curiga.
kagét, héran, olohok.
cepat mulut, biwir nyiru
kecemburuan, katimburu, kasirik,
mencengangkan, pikahélokeun,
rombéngeun, teu bisa
neundeun
kacuriga,
kateupercaya.
pikahéraneun.
rasiah.
cemer, lolong bonconong.
cengeh, ganjen, centil.
bercepat-cepat, 1. pagancang-
cemerlang, cahayaan, hérang pi-
cengeng, céngéng, babari ceurik,
gancang,
paheula-heula; 2. buru-
san, moronyoy; harti
injeuman:
teu payaan.
buru, gagancangan,
rurusuhan.
alus pisan.
cengkam, mencengkam, 1. nga-
mempercepat, ngagancangkeun,
cemeti, pecut, cameti.
ranggeuyan (ku kuku);
2. nga-
ngahangkeutkeun.
cemomot, camérong, carémot.
dempét, nyekék, nyekel
pageuh
cerah, 1. cangra, béngras, lénglang
cemong, camérong, curang-coréng.
(tipepereket).
(langit); 2. hérang
(kaca); 3.
cemooh, poyok, écé.
cengkaruk, cangkaruk.
hégar, marahmay
(beungeut).
mencemooh, moyok, ngécé,
cangkedi, ririwa.
ceracau, menceracau, ngalindur,
ngahina.
cengkek, genténg.
gundam.
cempaka, campaka.
cengkelong, mencengkelong,
cerai, 1. pisah; 2. pipisahan (nu laki
cempal, ceumpal.
nyangkolong.
rabi).
cempe, cemé (anak domba).
cengkeram,
mencengkeram,
1.
bercerai, 1. papisah; 2. nalak.
cempedak, campedak.
ngaranggeum; 2.
ngagenggem: 3.
menceraikan, misahkeun, nalak.
cempiang, jawara, jagoan, jéger.
duit panjer, uang
muka; 4. boreh.
cerai-berai, bubar, katawuran.
cemping, lalamakan.
cengkerama,
bercengkerama,
ceramah, caramah.

5.

CERANGGAH
CINDIL
ceranggah, ranggaék (tanduk un-
bercermin bangkai, wiwirang di
cetus api, panékér.
cal).
kolong catang.
mencetuskan, 1. ngaburinyay-
cerap, mencerap, 1. nengetkeun,
mencerminkan, ngagambarkeun
keun, ngahurungkeun
(seuneu); 2.
memperhatikeun: 2.
saregep,
(kaayaan batin,
rarasaan jsté.).
nimbulkeun hal-hal anu
teu
ngaregepkeun.
cerna, ancur, bubuk, nepi ka jadi
dipihareup: mencetuskan
pem-
tercerap, bisa katampa (ku dria).
éncér (kadaharan dina
jero
berontakan, ngalantarankeun
cerat, sirit (téko, poci jsté.).
beuteung).
baruntak; 3.
ngaluarkeun, ngé-
cerawat, rokét.
mencerna, 1. jadi ancur; 2.
bréhkeun (rarasaan,
pikiran jsb.):
cerca, mencerca, nyawad, moyok,
ngancurkeun (kadaharan
nepi ka
ia mencetuskan
gagasannya,
ma-
ngécé.
jadi éncér sarta
nyerep kana
néhna ngébréhkeun
gagasanana.
cercap, mencercap, ngarajleng
getih); 3. nyerep,
nyulusup kana
tercetus, kedal, kaluar (kekecap-
(lauk), raclok,
ngocépat.
haté, pikiran jsb.
(naséhat jsb.).
an).
cercah, secercah, saeutik.
ceroboh, 1. kasar; 2. jorok, teu
ciap, menciap-ciap, ciciakan.
secercah mata, sakedét nétra,
sopan; 3. teu ati-ati,
lalawora 4.
ciap-miap, patingcariak, cariciak-
sakeudeung, sakolépat.
teu rapih, teu
beresih.
an.
cerdas, pinter, éncér uteuk.
cerobong, liang haseup.
ciar, menciar-ciar, ngéar (orok
cerdik, 1. babari ngarti; 2. loba
ceropong, kucubung (bedil, mariem,
ceurik)
akal, babari néangan
akal.
jsb.).
cibir, mencibir, ngajebian, ngaje-
cerek, téko.
cerpelai, ganggarangan (sabangsa
béngan.
cerewet, céréwéd, bawél.
careuh nu kabeukina
oray).
cicik, mencicik, 1. sahéng (cai
cergas, kesit, tangginas, rikat,
cerucup, léncop, lancip.
ngagolak); 2. murubut
(késang).
palinceng.
ceruh, menceruh, nyosoh (béas).
cicil, mencicil, nyicil, ngiridit.
ceria, 1. bersih, suci, murni; 2. ma-
ceruk, 1. liang (dina jero taneuh);
cicip, mencicipi, ngasaan.
rahmay (paroman),
cahayaan.
2. sédong; 3. guha; 4.
sela-sela
cicit, 1. buyut; 2. mencicit, ricit,
cerih, sésa, hampas.
tumpukan barang; 5.
sugag-ségog
récét (anak beurit
atawa manuk).
cerita, carita, dongéng.
(di imah, jalan jsb.).
ciduk, menciduk, 1. nyiuk (ku
cerita pendek, carita pondok.
cerup, mencerup, nyuruput.
gayung, séndok jsb.);
2. harti
menceritakan, nyaritakeun,
cerutu, surutu.
injeuman: mawa
(jelema) pikeun
ngadongéngkeun.
cetak, citak.
ditahan (ku pulisi
jsb.).
cerlang, cahayaan, hurung ngem-
mencetak, nyitak.
cikal, kitri.
pur.
cetakan, citakan.
cikal bakal, karuhun nu nga-
cerlang cemerlang, gilang-
percetakan, percitakan.
baladah kampung (hiji
daérah).
gumilang.
cetek, 1. déét; 2. énténg, teu saba-
cikar, padati.
cermai, ceremé.
raha loba (élmuna
jsb.).
cilawagi, janggawaréng.
cermat, apik, taliti, ati-ati.
ceti, 1. tukang rénten; 2. panglayar.
cincang, mencincang, nyacag.
mencermati, ngilik-ngilik kala-
cetus, mencetus, ngaburinyay
cincau, cingcaw.
wan taliti,
merhatikeun, nenget-
(seuneu tina gandawesi
jsb.); 2.
cincin, ali, cingcin; basa lemesna:
keun.
nyogot (kuda jsb.); 3.
harti
lélépén.
cermin, eunteung.
injeuman: néangan
kasalahan
cingcing, cingcong.
bercermin, ngeunteung.
(batur).
cindil, anak beurit.

6.

CINDUR
CUCUR
cindur mata, tanda mata.
codak, mencodak, ngadangheuak
congkel, cokel.
cingkat, cengkir.
(sirah).
congol, mencongol, nolol.
cinta, bogoh, nyaah, cinta.
codot, cocodot, lalay badot.
contoh, conto.
bercinta-cintaan, bobogohan.
cokar, congkak, kaulinan barudak
mencontoh, 1. nyonto, 2. niron;
mencintai, mikabogoh, mikacinta.
awéwé.
3. néplak.
tercinta, nu dipikabogoh, nu
cokmar, gada.
copot, 1. coplok; 2. pocot.
dipikancinta, kabogoh.
coklat, 1. coklat, 2. soklat.
dicopot, dipocot, dipecat.
kecintaan, kacinta, katresna,
cokol, bercokol, cicing di.
coreng, cérong.
kanyaah.
mencokolkan, nagogkeun (téko,
coreng-moreng, curang-cérong.
ciprat, céprét.
jsb.) dina hawu jsb.
coret, mencoret, nyorét.
kecipratan, kacéprétan.
colek, mencolek, noél, nyolék.
coro, cucunguk.
cita, 1. kaén pibajueun, encit; 2.
colok, 1. colén, obor (tina lamak).
cotok, pamatuk.
angen-angen.
mencolok, jelas, écés, tétéla.
mencotok, macok.
citra, gambaran, implengan, wang-
tercolok, katojos, kacolok.
cuaca, cuaca, kaayaan hawa jsb.
wangan.
colong, mencolong, maok, nga-
cuat, mencuat, 1. ngajaul; 2. ka-
cium, mencium, 1. nyium, ngesun;
bangsat.
témbong paranjang,
ranggaos
2. ngangseu, ngambeu.
kecolongan, kapalingan, kabang-
(ramo jsb.).
berciuman, 1. silihcium, pacium-
satan.
cubit, ciwit.
cium; 2. diadu
pahareup-hareup
colot, mencolot, ngaclok.
mencubit, nyiwit.
(mobil jsb.)
comberan, kolombéran, kocom-
cubit-cubitan, paciwit-ciwit, si-
menciumi, 1. ngambeuan; 2.
béran.
lihciwit.
ngagaléntoran.
comblang, 1. panglayar; 2. germo;
cublik, damar, palita.
penciuman, pangangseu.
3. jambé ngora.
cuci, kumbah.
ciut, menciut, ngariut.
comel, 1. camperenik; 2. menco-
mencuci, ngumbah.
cobak-cabik, ruwak-rawék, rubat-
mel, kukulutus, kutuk gendeng,
mencuci piring, kukumbah.
rabét.
gegelendeng.
mencuci pakaian, nyeuseuh.
coban, jarum layar.
compeng, rawing.
mencuci tangan, sibanyo.
cobek, coét.
compes, rompang, rompal.
mencuci mulut, bibilas.
coblos, mencoblos, nyolok.
concong, menconcong, noyod,
mencuci muka, sibeungeut.
cocok, 1. cocog, akur, sarua; 2.
leumpang ngagedut.
mencuci rambut, kuramas
cucuk, cocolok (saté
jsté.).
condong, doyong, déngdék.
mencuci kaki, kokocok.
mencocokkan, ngakurkeun.
condong hati, kataji, resep ka.
mencuci perut, nguras
kecocokan, kasaluyuan.
condong ingatan, sédéng,
beuteung.
cocok tanam, bercocok
tanam,
miring, rada gélo.
cucu, incu.
ngusahakeun tatanén,
tani.
congak, mencongak, 1. dangah
anak-cucu, anak-incu.
cocol, mencocol, nyocol, nyoél.
(saperti kuda); 2.
ngitung ditalar.
cucuh, mencucuh, nyundut, nyeu-
cocor, 1. pamatuk nu mébér (saperti
congkak, sombong, angkuh, gedé
ngeut.
meri); 2. tungtung
hareup suku.
hulu, adigung.
cucup, mencucup, nyeuseup,
mencocor bola, najong bal ku
congkak bongak, sombong
ngenyot.
tungtung suku.
pisan.
cucur, 1. kucur; 2. cuhcur (kuéh).

7.

CUIL
CUTI
bercucuran, ngucur.
bercumbu, 1. hareureuy, otél; 2.
katuhueun liang irung.
cuil, mencuil, noél.
silioconan, siliholo,
jsb. (keur bo-
cuplik, cuplikan, kutipan.
cukai, cuké.
bogohan).
curah, mencurahkan, ngabahé-
cukit, garpuh.
cungap, mencungap, ngarénghap.
keun, manjurkeun
(cai).
cukup, cukup, lumayan.
cungap-cangip, rénghap ranjug.
mencurahkan isi hati, ngaluar-
culas, 1. kedul; 2. licik, teu jujur.
cungkil, cokél.
keun sakabéh eusi
haté.
cuma, ngan, saukur: cuma main-
mencungkil, nyokél.
curam, lungkawing, gurawés.
main, saukur heureuy.
cungkup, sungkup, wawangunan lu-
curang, licik, teu jujur.
cuma-cuma, 1. taya gunana, sia-
hureun kuburan.
curl, mencuri, maok, maling.
sia; 2. haratis, teu
kudu mayar.
cupar, nyarita sadaékna.
mencuri-curi, maling-maling.
percuma, cumah, taya gunana,
cuping, bagian nu teu tulangan dina
pencuri, bangsat.
taya hartina.
ceuli atawa irung.
kecurian, kapalingan, kabangsat-
cumbu, 1. ngolo, ngalap haté; 2.
cuping telinga, daun ceuli.
an.
heureuy, otél, ocon.
cuping hidung, bagian kénca
cuti, perlop, liburan, cuti.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *