Biografi Iwan Fals

Dibawah ini merupakan contoh biografi bahasa sunda tentang iwan fals, yakni salah satu penyanyi terkenal yang ada indonesia, dengan menggunakan bahasa sunda tentunya. Silahkan disesuaikan jika ada yang kurang.


Iwan Fals
Biografi iwan fals basa sunda
iwan fals @ google images

Mangsa alit Iwan Fals atawa anu ku urang kenal oge minangka Iwan, anjeuna nyeepkeun mangsana di Bandung, saterusna di Jeddah, Arab Saudi, salila 8 sasih.

Bakat musik katingali, di umur na anu ka-13 warsih, wanci Iwan seueur ngabeakeun waktuna ngamen di Bandung. Ulin gitar kanggo ngalatih kamampuan-nana sarta nyiptakeun lagu.

Sabot di SMP, Iwan jadi gitaris dina paduan suara di sakola. Saterusna, iwan diajakan kanggo mengadu nasib di Jakarta ti saurang produser. Manehna ngical sapedah motor kanggo modalna.

Tidinya, iwan kakarak rekaman album kahijina sareng rerencangana, nyaeta Toto Gunarto, Helmi Bahfen, sarta Bambang Bule, nanging album kasebat gagal di pasaran sarta Iwan balik ngajalanan profesi minangka jadi pengamen deui.

Dugi ahirna, lalampahan Iwan diajak rekaman ku Musica Studio. Sateuacan ka Musica, Iwan atos rekaman kira-kira 4-5 album. Di Musica, kakarak lagu-lagu Iwan mulai dikenal. Album Sarjana muda, contona, musik nu ditungkulan ku Willy Soemantri.

Album Sarjana muda tetela seueur diresepan. Ngaran Iwan fals mulai dikenal sarta meunangkeun sagala rupa tawaran nyanyi. Iwan lebet ka televisi sanggeus warsih 1987. Wanci acara Manasuka Siaran Niaga nu disiarkeun di TVRI, lagu Oemar Bakri sempet ditayangkeun di TVRI.

Salila Orde Anyar, seueur jadwal acara konser Iwan anu dilarang sarta dibedokeun ku aparat pamarentah,margi lirik laguna anu dianggap tiasa mancing karusuhan. Dina mimiti karierna, Iwan Fals seueur midamel tembang anu bertema kritikan ka pamarentah.

Lalampahan karier Iwan Fals teras nanjak sabot anjeunna ngagabung sareng Kantata Takwa dina 1990 anu dirojong caos ku pangusaha Setiawan Djodi. Konser-konser Kantata Takwa wanci eta dugi ayeuna dianggap minangka konser musik anu pang-ageungna sarta pang megahna sapanjang sajarah musik di indonesia.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *