4 Contoh Sajak Sunda Tentang Percintaan.. Aih Sedap!

By | Oktober 17, 2016

Membuat sajak biasanya terinspirasi ketika kita kita sedang sendiri, misalnya ketika akan membuat sajak tentang cinta bahasa sunda ini contohnya, fikiran harus fokus memikirkan kenangan tentang cinta, tentang saat-saat indah bersamanya, atau kenangan berkesan lainya yang masih teringat hingga sekarang. Aih sedap men!

4 Contoh Sajak Sunda Percintaan.. Aih Sedap!

Nah, ketika saat mengenang problematika percintaan itulah dengan cepat kita harus menuangkanya atau menuliskannya melaui sebuah sajak. Seperti contoh sajak cinta dibawah ini yang mengisahkan tentang seseorang yang mendambakan kekasihnya. Langsung saja, berikut 4 Contoh Sajak Sunda Tentang Percintaan bahasa sunda.

Contoh Sajak Tentang Percintaan Bahasa Sunda

(Katresna anu pernah Katunda)
Jungjunan…
upami salira ngintun wartos..
sok aya peraosan nu nambih…
nambih nyaah..
nambih sono..
nambih mikatresna..
Duh panutan hate..
iraha tiasa patepang..
tiasa nyarios seueur..
tiasa silih pihapekeun rasa anu tos lami teu dugi..
Duh, jungjunan…
ieu hate moal kamana-mana..
moal bakal nyapirakeun..
kana katresna anu kantos dititipkeun ku salira ..
Jungjunan…
rasa sono …
rasa yaah …
moal aya tandinganna..
moal aya babandingannana..
Ningali salira nu tos lami teu katingal dedeganana..
nu tos lami teu karaos asihna..
nu tos lami diimpen-impen…
disapirakeun ..
dikantunkeun..
Duh, jungjunan hate punten..
tos lami ieu hate teu ngartos kana kaayaan ati salira….
ahh.. moal ningali kapengker..
nu penting mah ayeuna..
geter hate teh ngan ukur kanggo salira..
kasono teh bet moal aya bandingannana..
Bungah..
Endah….
dugi ka ngeclak cipanon bakating ku bungah sareng sonona….
ka salira katresna ka salira moal liren dugi kairaha oge..
dugi kamana oge dituturkeun..
sanaos teu ditungtun..
——=———–=——
(Katresna Kanggo Salira)
Jungjunan…
kacinta..
katresna..
kadeudeuh..
kanyaah..
kasono..
kaheman..
ka salira..
beuki muka..
lawang katresna ka salira…
beuki muka..
panto ka sono kasalira
beuki molongo..
jandela ka kanyaah
beuki muka..
——=———–=——

(Dina Impenan)

Jungjunan…
unggal dinten ..
nu diantosan wartos saliranu
diimpen mung salira
sanaos tara nyarios dina impenan..
mung ukur gumujeng bari ningalikeun..
deudeuh pisan..
duh..
jungjunan..
tapi geuningan nyata..
salira geuning nyaah pisan..
deudeuh pisan..
tresna pisan..
ah..
kuring bade teras gugah..
bade nguping wartos ti salira
bade merhatoskeun salira..
bade nyiar impenan anu katunda….
duh..
pamugi leres..
ieu teh bakal wujud..
masing teu terang iraha waktosna..
iraha jantena
duka atuh..
meni hese….
kabungah teh geuning aya hahalangna..
——=———–=——
(Kanggo Salira)
jungjunan..
wengi ieu karaos pisan sonona..
beuki lami..
beuki dieu..
unggal usik unggal malik..
duh..
geuningan rindat salira nu karaos..
aya anu gumuruh dina lebet dada..
tos lami teu kedal..
mung ukur dibuni-buni..
disimpen dinu pangnyingkurna..
geuning ayeuna….
kuring bagja pisananu karaos teh endah..
duh..
iraha atuh tepang..
iraha atuh nyarandekeun kadeudeuh ka salira..
ngaraoskeun seungitna cinta ti salira.. ngaraoskeun cai soca anu lungsur bakatku bagja..
ngaraos bungahna..
basa gugah teh geuning aya salira
bari neutuep geugeut..
sono..
deudeuh..
nyaah..
tresna..
kasono teh ngan ukur kagungan salira..
salam sono sareng katresna..
——=———–=——

Parapatan Katresnan

Tah didinya ditempat eta
Urang duaan pateuteup soca
Tah harita lebah dinya
Dag dig dug hate masih karasa

Parapatan lebah pudunan
urang nepungkeun kaasih katresnan
Saksi rundayan katresnan
waktos tepung munggaran

Tah didinya dipengkolan simpang lima
Salira nyepeng panangan ngedalkeun kaasih kacinta
Kedal jangji pasini yen saenyana baris tetep ngahiji
Moal incah balilahan sumawona nganyenyeri

Parapatan ukur jadi dongeng panineungan
Pengkolan mung ukur carita dina sawangan
Nyawang nyipta nu biheung deui bakal karandapan.

 

Sajak Cinta Kasedih Kuring

Teu kantos kuring mikiran
Hirup bakal sapeurih kieu
Teu saeutik acan kabayangkeun
Kaleungitan sosok nupaling kuring dipikacinta
Kuring ceurik sapeupeuting
Nungguan anjeunna sumping
Batin ngajerit sarta nalangsa
Nyaho anjeuna ninggalkeun kuring salawasna
Cimata ngeclak teu tiasa ka bendung
Nyaksian anjeuna dibungkus ku boéh
Kuring hayong ngalawan takdir
Takdir numisahkeun kuring sareng anjeunna
Kuring hoyong nyarengan anjeuna salamina
Nanging kuring teu tiasa nanaon
Ngan ukur tiasa narima milik, ngan ukur tiasa ngadu’akeun anjeunna.. Méh dipikanyaah ku Illahi robi.

 

Baca:
9 contoh surat cinta tulisan tangan romantis

Nah, bagaimana sajak-sajak tentang percintaan diatas, bagus tidak? Mudah-mudahan bisa bermanfaat sekaligus menjadi bahan contoh, jika kebetulan kamu ingin membuat sebuah sajak dengan menggunakan bahasa sunda ini. Terimakasih atas waktunya.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *